Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BATSO seçimlerinde arbede: Gergin geçen seçim YSK’ya taşındı

Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BATSO) 8 Ekim’de yapılan genel kurulunda oyların eşit çıkması nedeniyle kazanan liste kura ile belirlendi. Seçilen meclisin dün (21 Ekim) yaptığı başkan ve yönetim seçiminde ise gerginlik yaşandı. Yapılan itirazın ardından son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek.

BATSO’da yapılan başkan ve yönetim kurulu seçiminde, yasaya göre üzerinde hiçbir işaret olmaması gereken oy pusulalarının dördünde küçük bir artı işareti çıkması nedeniyle oylar geçersiz sayıldı. Oyların geçersiz sayılacağının açıklanmasının ardından arbede çıktı.

Arbede sırasında polisi aramak isteyen sandık kurulu başkanının cep telefonu alındı. Daha sonra sandık kurulundan iki üyenin oyu ile üzerinde işaret bulunan dört oy geçerli sayılınca mevcut başkan Abdülkadir Demir seçimi kazandı.

Sarı Grubun Başkan Adayı Osman Nasıroğlu’nun ilçe ve il seçim kuruluna yaptığı itiraz sonuç vermeyince tartışmalı seçim, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) taşındı.

BATSO seçimlerinde kazanan liste ilk kez kura ile belirlendi

BATSO’nun 8 Ekim’de yapılan genel kurulunda, mevcut başkan Abdülkadir Demir, daha önce başkanlık yapan Osman Nasıroğlu, Bayram Demirhan ve Celil Demir, seçim kurulunun belirlediği renkler altında yarıştı. Yaklaşık 4 bin 500 üyenin oy kullandığı seçimde eşitlik nedeniyle Demir’in listesi kura ile kazanırken Nasıroğlu, geçersiz sayılan bir oyun kendilerine verildiğini ancak seçim kurulu tarafından geçersiz sayıldığını öne sürerek karara itiraz etti. Nasıroğlu, ilçe ve il seçim kurulu tarafından reddedilen itirazını YSK’ya taşıdı. Son kararı YSK’nın vereceği, bu nedenle mazbataların verilmediği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.