Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bize Medyascope’u sorun (36): Erdoğan’ın seçim ekonomisi – AKP’nin hesapları tutar mı? | Binhan Elif Yılmaz ve Mustafa Durmuş değerlendirdi

2001 krizi, seçimlerden 15 ay önce kurulan AKP’yi iktidara taşımıştı. Bir krizle geldiği iktidarda 20 yılını dolduran AKP, yine bir ekonomik krizle 2023 seçimlerine hazırlanıyor. Sosyal konut projesinden esnafa ucuz krediye, öğrencilerin KYK borç faizlerinin silinmesinden takibe giren borçların tasfiyesine pek çok hamle, AKP’nin seçim yatırımı olarak değerlendiriliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan 2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifi ise seçim ekonomisinin nasıl finanse edileceğini, iktidarın siyasal ve ekonomik tercihlerini gösteriyor. AKP’nin seçim ekonomisi hesaplarının tutup tutmayacağını Prof. Dr. Binhan Elif Yılmaz ve Prof. Dr. Mustafa Durmuş değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.