Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (22 Ekim 2022): Kürt seçmen, Erdoğan’ın “5-10 çocuk” sözlerine nasıl bakıyor? | Kılıçdaroğlu Sivas’ta

Prodüksiyon: Özgün Özgül

Reji: Meryem Melek Köse & Can Albayrak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ta yapılan CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuştu.

İktidarın seçimden önce kentlere giderek bulundukları vaatleri yerine getirmediğini belirten Kılıçdaroğlu “Açık ve net söylüyorum, sizden oy almak için mikrofonların önüne çıkıyorlar ve yalan söylüyorlar. Yeter be kardeşim bu kadar yalanın da arkasından gitmeyin” tepkisini gösterdi.

CHP’den Memleket Partisi’ne geçen ve son olarak oradan da istifa eden İzmir Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katıldı. Çelebi’nin kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan, Çelebi’nin elini sıktı ve “Senin çocuk kaç tane?” diye sordu. Çelebi “Bir tane efendim” diye yanıt verdi. Erdoğan ise “Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım. Allah’tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var” dedi. Erdoğan’ın bu cevabı Türkiye’nin gündemine otururken, tepkiler de geldi.

Haber Hafta Sonu’nun bu akşamki konukları Kürt Çalışmalar Merkezi Direktörü Reha Ruhavioğlu ve Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.