Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (23 Ekim 2022): Erdoğan, Diyarbakır’da nasıl karşılandı? | Kılıçdaroğlu, Medyascope’un sorularını yanıtladı

Editör: Buket Topaktaş
Prodüksiyon: Özgün Özgül
Reji: Meryem Melek Köse & Can Albayrak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (23 Ekim) Diyarbakır’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, 42 yıl sonra kapatılan Diyarbakır Cezaevi’ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sivas’taki Belediye Başkanları Çalıştayı sona erdi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da bugün çalıştayın sonuç bildirgesini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısına ara verildiğinde Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ve Medyascope muhabiri Cansu Timur’un sorularını yanıtladı.

Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu başkanlık seçimleri bugün saat 09.00’da Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Baro seçimi için dokuz avukat grubundan adaylar yarıştı. Seçimi Avukat Filiz Saraç kazandı. Saraç, baronun ilk kadın başkanı oldu.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken Rus ve Amerikan savunma bakanları, cuma akşamı (21 Ekim) telefonda görüştü. Bu görüşme, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalinden bu yana, iki ülke arasındaki üst düzey nadir görüşmelerden biri. İki ülke de ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu arasındaki görüşmeyi doğruladı.

Haber Hafta Sonu’nun bu akşamki konukları dış politika yorumcusu, Medya Günlüğü yazarı Aydın SezerMedyascope Diyarbakır muhabiri Ferit AslanMedyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ve Medyascope muhabiri Rona Şenol.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.