Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK, Bartın’daki maden faciasını protesto etmek için beş şehirde eylem düzenliyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Bartın’daki maden faciasını protesto etmek için 24-25 Ekim’de Antalya, Eskişehir, Kocaeli, Ankara ve İstanbul’da eylemler düzenleyecek.

“Üzgünüz, öfkeliyiz! #Bartın için meydanlardayız!” başlıklı açıklamada basın açıklamalarının tarih ve saatleri belirtildi. Açıklama şöyle:

“24 Ekim 2022 Pazartesi günü DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle beraberindeki heyet, maden faciasının gerçekleştiği Bartın’ın Amasra ilçesinde saat 14:00’te Amasra Belediyesi’nden başlayarak başta iş cinayetinde yaşamını yitiren madencilerin aileleri olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve bir açıklama gerçekleştirecektir.

Yine yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda 24 Ekim 2022 Pazartesi ve 25 Ekim 2022 Salı günü DİSK Bölge Temsilciliklerinin olduğu illerde bölge temsilciliklerimiz tarafından basın açıklamaları gerçekleştirilecektir. 25 Ekim 2022 Salı saat 12:00’de İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapılacaktır.”

Basın açıklamasının yapılacağı yerlerin listesi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.