Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (154): Spor Toto Süper Lig’de 11. haftanın “en”leri | Haftanın maçında Fenerbahçe, Medipol Başakşehir’i tek golle geçti ve liderliği kaptı

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonunda 11. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Haftanın en dikkat çeken maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Medipol Başakşehir karşısında 1-0 kazanarak, maç eksiğine rağmen liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray ise konuk ettiği Corendon Alanyaspor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen önce 10 kişi son dakikalarda da dokuz kişi kaldığı karşılaşmada üstünlüğünü koruyamadı ve 1 puanla yetindi. Beşiktaş Atakaş Hatayspor deplasmanında ağır yara alırken Trabzonspor, konuk ettiği Demir Grup Sivasspor’u tek golle geçerek Avrupa mesaisi öncesinde moral buldu.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Adana Demirspor 1-1 Arabam.com Konyaspor

Spor Toto Süper Lig’de 11. hafta maçları, seyir zevki açısından birçok heyecanlı maça sahne oldu. İzleyenlere adeta İngiltere Premier Lig temposunda bir karşılaşma sunan Adana Demirspor-Arabam.com Konyaspor mücadelesi ise haftanın en keyifli karşılaşması olarak öne çıktı. Karşılaşmanın ilk 32 dakikasında atılan karşılıklı goller dışında başka gol olmasa da iki takım da gerek oynadığı yüksek tempolu futbolla, gerek iki takım teknik direktörünün oyun anlayışı ile ve 90 dakikada atılan 36 şut ile futbolseverlere keyif dolu anlar yaşattı. Konuk ekip 22. dakikada Mame Biram Diouf’un golü ile öne geçse de golden sonra oyun üstünlüğünü sağlayan Adana Demirspor, Babajide Akintola’nın 32. dakikada attığı golle skoru dengeledi. İkinci yarıda ise ilk bölümde Adana Demirspor oyun hakimiyeti ve pozisyonları yakalayan takım olurken, son bölümde ise Arabam.com Konyaspor pozisyonları yakalayan taraf oldu. İki takım da girdiği fırsatları değerlendiremeyerek 1 puanla yetindi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Bilal Bayazit-Yukatel Kayserispor

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Yukatel Kayserispor, Kasımpaşa deplasmanında tek golle üç puanı hanesine yazdırırken, aslan payı kesinlikle 23 yaşındaki genç eldiven Bilal Bayazit’a aitti. Geçen sezon tecrübeli Rumen kaleci Silviu Lung jr.’ın sakatlığı ile kaleyi devralan Bilal, yaz aylarında Lung’un ayrılığı sonrasında transfer yasağı bulunan sarı-kırmızılıların birinci kalecisi haline geldi. Süper Lig’de çıktığı birçok karşılaşmada güven veren genç kaleci, bu hafta oynanan Kasımpaşa deplasmanında kalesine atılan 10 isabetli şutun tamamını kurtararak takımına üç puanı getirdi.

3) Haftanın teknik direktör hamleleri: Veysel Sarı-Nuri Şahin, Kaan Kanak-Volkan Demirel, Diego Rossi-Jorge Jesus

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftası belki de teknik direktör hamlelerinin sonuca en çok etki ettiği hafta olarak tarihe geçti. Birçok maçta teknik direktörler yaptıkları hamleler ile sonuca doğrudan etki ederken, biz de bu hamlelerden en çok dikkat çeken üç tanesini listemize aldık. Nuri Şahin yönetiminde üçüncü haftada aldığı 5-2’lik görkemli Trabzonspor galibiyetinin ardından, geçen altı haftada yalnızca 1 puan alabilen Fraport TAV Antalyaspor, galibiyet hasretini İstanbulspor karşısında dindirdi. Skor 1-1 iken 90+1. dakikada Nuri Şahin’in hamlesi ile Ömer Toprak’ın yerine oyuna dahil olan Veysel Sarı’nın, 90+6. dakikada kazanılan serbest vuruşta Fernando’nun ortasında yaptığı kafa vuruşu direkten döndü. Ancak seken topa vuran Luyindama’nın şutu yerdeki Veysel’e çarparak ağlara giderken, 2-1’lik üstünlüğü yakalayan Fraport TAV Antalyaspor son dakika golüyle galibiyet hasretini dindirdi. 

Volkan Demirel yönetiminde çıktığı üç maçta aldığı iki galibiyetle çıkışa geçen Atakaş Hatayspor ise konuğu Beşiktaş karşısında oyuna 80. dakikada dahil olan Kaan Kanak’ın 90. dakikada kaydettiği golle 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Volkan Hoca yönetiminde  dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde eden bordo-beyazlılar kendilerini düşme hattının üzerine atmayı da başardı.

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren karşılaşmada ise haftaya ikinci sırada giren Fenerbahçe, üçüncü sırada giren Medipol Başakşehir’i Jorge Jesus’un 74. dakikadaki hamlesiyle oyuna dahil ettiği Diego Rossi’nin 84. dakikada uzak mesafeden kaydettiği harika golle mağlup etti. Maç eksiğine rağmen ligin zirvesine oturan Fenerbahçe, puanını 23’e yükseltti. Rossi’nin attığı golde, asisti yapan Willian Arao da 67. dakikada oyuna dahil olmuştu.

Öte yandan Hangikredi Ümraniyespor deplasmanında VAVACARS Fatih Karagümrük’te oyuna sonradan dahil olan Mbaye Diagne topla ilk buluşmasında golünü kaydederek takımına üstünlüğü getiren isim oldu.

Ayrıca Bitexen Giresunspor’da Brandley Kuwas ve Corendon Alanyaspor’da Jure Balkovec ve Zinedine Ferhat oyuna sonradan dahil olarak skor katkısı yapan isimler oldu.

4) Haftanın sürprizi: Atakaş Hatayspor 2-1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasının en büyük sürprizine güçlü rakibi Beşiktaş’ı 2-1 skorla mağlup eden Atakaş Hatayspor imza attı. Karşılaşmanın henüz 35. saniyesinde Wout Weghorst’un golüyle 1-0 geriye düşen ev sahibi ekip, karşılaşmanın ilk devresini de 1-0 mağlup tamamladı. Ancak ikinci yarıda geri dönen Akdeniz temsilcisi, 50. dakikada Ze Luis’in ve 90. dakikada Kaan Kanak’ın golleriyle üç puana uzandı. Beşiktaş’ta ise teknik direktör Valerien İsmael yaptığı değişiklikler ile yoğun şekilde eleştiri aldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

5) Haftanın Kare Ası: Mauro Icardi – Bilal Bayazit – Fernando Lucas Martins – Marek Hamsik

Galatasaray’ın yıldız forveti Mauro Icardi, Corendon Alanyaspor karşısında kırmızı karta kadar olan bölümde takımının yakaladığı üstünlükte en büyük pay sahiplerindendi. 20 dakikada içinde 1 gol ve 1 asist kaydederek siftah yapan golcünün 1 golü de ofsayt nedeniyle iptal edildi.

Yukatel Kaysersipor, Kasımpaşa deplasmanında 1-0’lık skorla üç puana uzanırken, 10 kurtarış yaparak kalesine duvar ören Bilal Bayazit takımına üç puanı getirdi.

Fraport TAV Antalyaspor, İstanbulspor önünde 2-1’lik skorla galip gelerek galibiyet hasretini sonlandırırken, duran top ustası Fernando Lucas Martins frikikten attığı ilk gol ve ikinci golde golle sonuçlanan serbest vuruşta yaptığı orta ile takımına üç puanı getiren isim oldu.

Son şampiyon Trabzonspor’un tecrübeli yıldızı Marek Hamsik, takımının Demir Grup Sivasspor karşısında aldığı 1-0’lık galibiyette attığı klas golle üç puanı getirdi.

Spor Toto Süper Lig’de 11. haftada oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

11. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.