Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (25 Ekim 2022): Seçime doğru yarışı kim önde götürüyor? & Erdoğan’dan “Türkiye Yüzyılı” toplantısına davet

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından konuştu. Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasına ilişkin “Bartın’daki benzeri kazaların önüne geçmek için bölgede madenciliğe özel meslek lisesi açma projesi bulunuyor. Yaşanan kazayla ilgili iş güvenliğinden, teknik eksikliklere kadar her şey araştırılıyor” dedi. Erdoğan, ülkedeki tüm madenlerin durumlarının gözden geçirildiğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı” sloganıyla duyurdukları vizyon belgesinin tanıtım törenini cuma günü (28 Ekim) Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapacaklarını belirtti. Toplantıya gazeteciler Nevşin Mengü, İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Çağlar Cilara, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal, Taha Akyol ve Medyascope’un yayın yönetmeni Ruşen Çakır davet edildi. Bu isimlerin programa davet edilmesi dikkat çekti.

Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert, gazetecilere giden daveti, seçime doğru anketlerin neler gösterdiğini, iktidarın ve muhalefetin performanslarını Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.