Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde beşinci hafta heyecanı başlıyor: Juventus, Benfica deplasmanında

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde beşinci hafta heyecanı, bugün (25 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Günün öne çıkan maçında Benfica, Juventus’u sahasında konuk edecek. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşma, dijital yayın platformu EXXEN’den naklen yayınlanacak.

Juventus, zorlu Benfica deplasmanında

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, beşinci hafta heyecanı bugün (25 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Günün öne çıkan maçında Avrupa futbolunun iki devi Benfica ile Juventus kozlarını paylaşacak. Işık Stadyumu’nda oynanacak ve Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmada, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic düdük çalacak. Karşılaşma, dijital yayın platformu EXXEN’den naklen yayınlanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda yer alan Benfica ve Juventus, Devler Ligi’ndeki gelecekleri için çok önemli bir maça çıkacak. Bu sezon harikalar yaratan Benfica, 10 haftası tamamlanan Portekiz Ligi’nde dokuz galibiyet ve bir beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Roger Schmidt’in ekibi, bu süreçte rakip fileleri toplam 24 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece beş gol gördü.

Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise çıktığı dört karşılaşmada 8 puan topladı ve PSG’nin hemen ardından grubunda ikinci sırada yer aldı. Devler Ligi’nde de yenilgi yüzü görmeyen Portekiz temsilcisi, Avrupa kupaları tarihinde Juventus’u konuk ettiği üç maçtan da galip ayrıldı. Benfica, Juventus’tan puan alarak 2015-2016 ve 2016-2017’nin ardından ikinci kez üst üste iki sezonda gruptan çıkmak istiyor. 

Juventus, İtalya Serie A’da oldukça kötü günler geçiriyor. İtalya temsilcisi, 11 hafta sonunda topladığı 19 puanla 8. sırada yer alıyor. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı dört karşılaşmada bir galibiyet ve üç mağlubiyet alarak hayal kırıklığı yaratan Juventus, Benfica ile oynadığı yedi Avrupa kupası maçının sadece birini kazanabildi ve tek galibiyetini Mart 1993’te aldı. Massimiliano Allegri’nin ekibi, 2013-2014’ten bu yana ilk kez turnuvaya bu aşamada veda etme tehlikesi yaşıyor. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler