Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Usta sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti

Usta gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti.

Usta gazeteci, radyo ve televizyon sunucusu Halit Kıvanç 97 yaşında yaşamını yitirdi. Halit Kıvanç’ın cenazesi 27 Ekim’de öğleyin Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

Halit Kıvanç’ın ölüm haberini oğlu, yazar ve yönetmen Ümit Kıvanç duyurdu.

Sosyal medya hesabından “Halit Kıvanç’ı kaybettik” diye yazan Ümit Kıvanç, “Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek” ifadelerini kullandı.

Halit Kıvanç kimdir?

Halit Kıvanç, 18 Şubat 1925’te İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu.

Orta öğretimini Pertevniyal Lisesi’nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde tamamladı. Üç ay kadar hakimlik yaptı.

BBC, NTV, Milliyet, Tercüman, Hürriyet’in de aralarında olduğu televizyon, gazete ve dergilerde yazar, programcı ve yönetici olarak çalıştı.

1953′te Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte ilk günlük spor gazetesi olan Türkiye Spor’u çıkardı.

Türkiye’de radyo ve televizyon yayıncılığının gelişmesinde önemli katkıları olan Kıvanç, birçok yayında ilklere imza attı.

Olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda görev alan Kıvanç, dünya kupasını televizyondan anlatan ilk Türk spikerdi. Kıvanç, 1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmasıyla maç spikerliğine veda etti.

Sunuculukta 50 yılını 2005′te bir jübileyle kutlayan Kıvanç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200′ün üzerinde ödül aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.