Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

WhatsApp çöktü: Kullanıcılar mesaj gönderemedi

ABD merkezli teknoloji şirketi Meta’nın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, dünya genelinde Türkiye saatiyle 10.00 sularında erişime kapandı. Uygulamaya erişim, saat 12.00 sıralarında tekrar açıldı.

Facebook, Instagram ve Messenger gibi platformları bünyesinde barındıran teknoloji şirketi Meta’nın mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a bugün (25 Ekim) saat 10.00-12.00 saatleri arasında erişilemedi. Kullanıcılar, Twitter’da WhatsApp’in çalışmadığına yönelik paylaşımlarda bulunurken WhatsApp Web özelliğine de erişilemediği belirtildi.

İspanya, İngiltere, Hollanda ve Hindistan gibi çok sayıda ülkede de aynı sorunun yaşandığı bildirildi. Çeşitli internet sitelerinin ve platformların güncel durumu hakkında bilgi paylaşan Downdetector isimli site, WhatsApp’ta problem olduğuna dair dünya genelinde 57 bin 600’den fazla gönderi tespit ettiklerini aktardı.

Downdetector, Hindistan’da 11 bin kullanıcının Singapur’da da 19 bin kullanıcının WhatsApp’a erişemediğini açıkladı. Türkiye’de uygulamaya erişemeyen kullanıcıların sayısı ise bilinmiyor.

Meta sözcüsü, problemin farkında olduklarını ve hızlı bir çözüm geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.