Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Will & Grace’in “Beverly Leslie”si Leslie Jordan hayatını kaybetti

ABD’li oyuncu Leslie Jordan, geçirdiği trafik kazası sonucu 67 yaşında hayatını kaybetti. “Will & Grace” dizisindeki rolüyle tanınan Jordan, “American Horror Story”, “The Cool Kids”, “The Help”, “Ally McBeal”, “Ugly Betty” ve “Pee-Wee’s Playhouse”un da aralarında olduğu çok sayıda yapımda rol almıştı.

Emmy Ödüllü oyuncu Leslie Jordan, Los Angeles’ta geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Polis, LA Times’a verdiği demeçte, ünlü komedyenin kullandığı otomobilin bir binanın duvarına çarptığını ve Jordan’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Oyuncunun yakınlarından David Shaul, Jordan’ın ölümünün ardından dünyanın karanlık bir yere dönüştüğünü söyledi ve şöyle konuştu: “Sadece mega bir yetenek ve birlikte çalışmaktan keyif aldığımız biri olmakla kalmadı, aynı zamanda milletimizin en zor zamanlarından birinde duygusal bir sığınak sağladı.”

Leslie Jordan

1995’te son derece muhafazakâr olarak bilinen Tennessee’de doğan Jordan, 12 yaşında annesine eşcinsel olduğunu açıklamıştı. Geçen yıl People dergisine verdiği bir demeçte Jordan, “Anneme bir şeyler olduğunu düşündüğümü söyledim. ‘Eşcinsel’ kelimesinin ne anlama geldiğini bile bilmiyorum. İncil’ini çıkaracağını düşündüm ama çıkarmadı. Sadece ‘Eğer bu yolu seçersen gülünç duruma düşersin. O yüzden hayatını sessiz yaşa’ dedi. Bu konuda onun verdiği tavsiyeye uymadım” demişti.

1982’de Tennessee Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Los Angeles’a taşınan Jordan, “Murphy Brown”daki çıkışından önce birçok projede rol aldı. 1,50 metrelik boyuyla dikkatleri üzerinde toplayan Jordan, genellikle gösterişli karakterleri canlandırıyordu. Jordan, “Will & Grace”deki Beverly Leslie rolüyle ünlendi.

Karantina döneminin unutulmaz yıldızı

Koronavirüs salgını döneminde evinden çektiği videolarla dünya çapında beğeni toplayan Jordan, günde iki kez video çekip paylaşıyordu. 5,8 milyondan fazla takipçi kazanan Jordan, o günlerini bir videoda şöyle anlatmıştı:

“Kaliforniya’dan bir arkadaşım aradı. ‘Viral olmuşsun’ dedi. Ben de ‘Hayır tatlım iyiyim, koronavirüs değilim’ dedim.”

Yine karantina döneminde yayınladığı başka bir videoda, “Of kahretsin. N’abersiniz? Bu korkunç, hâlâ mart ayındayız. Mart ayında kaç gün var yahu?” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.