Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Kathimerini’ye yazdı: “Türkiye, Rusya’nın taktiklerini benimsedi, bize ‘dikkatli olun’ mesajı veriyor”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias geçtiğimiz hafta Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etti. Ziyaretinin ardından Kathimerini gazetesi için bir yazı kaleme alan Dendias, yazıda Kiev ziyareti esnasında yaşadıklarını anlattı ve Ankara ile Atina hattında son aylarda yaşanan gerilime de değindi. Türkiye’nin Rusya’yı taklit ettiğini savunan Dendias, “Türkiye bize yeni Ukrayna olmak istemiyorsan dikkatli ol mesajı veriyor” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias 19 Ekim’de Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etti. Bu ziyaret Dendias’ın Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başladığı 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya üçüncü gidişi oldu. Söz konusu ziyarete ilişkin Kathimerini gazetesinde bir yazı kaleme alan Dendias, Rus bombardımanı yüzünden Kiev’de bir sığınağa inmek zorunda kaldıklarını ve Yunanistan tarihinde ilk kez bir bombardıman sırasında bir sığınakta işbirliği anlaşması imzalandığını anlattı.

“Türkive ve Rusya sınırlara saygı duymuyor”

“Kiev, Yunanistan’ın karşı karşıya olduğu tehdidi uluslararası topluma anlatmak için çok uygun bir yer” diyen Dendias, hem Ukraynalı mevkidaşı Dimitro Kuleba hem de Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerde iki ülke arasındaki zorlukların benzerliklerini daha iyi anladığını söyledi.

Türkiye ve Rusya’nın komşu ülkelerinin sınırlarına saygı duymadığını savunan Dendias, “Her iki komşu da topraklarımızda hak iddia ediyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, Rusya’nın taktiklerini benimsedi”

Türkiye’nin Rusya’nın taktiklerini benimsediğini iddia eden Dendias, şöyle yazdı: “Ankara bizi açıkça uyarıyor. ‘Ukrayna olmak istemiyorsanız dikkatli olun’ diyor. Biz de karşılaştığımız bu eşi benzeri görülmemiş provokasyona yanıt veriyoruz. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve diğer ortaklarımızla ittifaklarımızı genişletiyoruz. Ancak Kiev’deki bir sığınaktan konuştuğumuzda sesimiz daha da aciliyet kazanıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.