Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş’ta Valerien Ismaël dönemi kapandı

Beşiktaş ile teknik direktör Valerien Ismaël’in yolları ayrıldı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada Fransız çalıştırıcı ile sözleşme feshi konusunda uzlaşma sağlandığı belirtildi.

Valerien Ismael dönemi sona erdi

Son altı maçta sadece bir galibiyet alan Beşiktaş’ta, Atakaş Hatayspor mağlubiyetinin ardından kötü gidişatın faturası Valerien Ismaël’e kesildi. Siyah-beyazlı kulüp, teknik direktör Ismaël ile yolların ayrıldığını kamuoyuna resmen duyurdu. Valerien Ismaël ile sözleşme feshi konusunda uzlaşma sağlayan Beşiktaş, Fransız çalıştırıcıya sezon sonuna kadar olan alacağı maaşının yarısını ödeyecek. Beşiktaş, 11 haftası tamamlanan Süper Lig’de topladığı 19 puan ile beşinci sırada yer alıyor.

Beşiktaş’tan yapılan “Valerien Ismaël’e teşekkür ederiz” başlıklı açıklama metni şöyle:

“2021-22 sezonunun ikinci yarısından bu yana Futbol A Takımımızın teknik direktörlüğünü yapmakta olan Valérien Ismaël’le yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.

Valérien Ismaël’e emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

Beşiktaş, Valerien Ismaël yönetiminde çıktığı 19 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Bu süre zarfında siyah-beyazlılar rakip fileleri 30 kez havalandırırken kalesinde 21 gol gördü. Fransız çalıştırıcının Beşiktaş ile maç başına puan ortalaması ise 1.72’de kaldı.

Beşiktaş’ın, Ümraniyespor maçına Futbol Gelişim Direktörü Halim Okta yönetiminde çıkması bekleniyor. Halim Okta, Önder Karaveli ile yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş Futbol Gelişim Direktörlüğü’ne getirilmişti.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.