Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci ve yazar Ahmet Tulgar hayatını kaybetti

Gazeteci ve yazar Ahmet Tulgar (63) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İstanbul-Ataşehir’deki evinde hayatını kaybeden Tulgar’ın cenazesi Batı Ataşehir’deki Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı.

Gazeteci ve yazar Ahmet Tulgar hayatını kaybetti. İletişim Yayınları, Tulgar’ın vefatını sosyal medya hesabından duyurdu.

Ahmet Tulgar kimdir?

1959’da İstanbul’da doğan Tulgar, Sankt Georg Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra Viyana Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi, Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. 1984-87 yıllarını “yayın yoluyla komünizm propagandası” yapmaktan aldığı ceza nedeniyle hapishanede geçiren Tulgar gazeteciliğe 1987’de başladı.

35 yıllık gazetecilik ve yazarlık hayatında Sabah, Güneş, Nokta, Milliyet, Akşam, Vatan, Birgün ve Cumhuriyet’te çalışan Tulgar, yazılarına Gazete Duvar’da devam ediyordu.

Ahmet Tulgar, 7 Mart 2019’da Medyascope’ta İrem Afşin’in konuğu olmuştu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.