Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna savaşında 245. gün: Demokratlar, Biden’a gönderdikleri Ukrayna mektubunu geri çekti

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. ABD Kongresi’ndeki sol görüşlü 30 Demokrat, ABD Başkanı Joe Biden’a yazdıkları mektupta, ABD’nin Rusya ile direkt müzakerelerde bulunulması talep ediliyordu. Söz konusu mektubun ülkede tartışmalara yol açmasının ardından Demokratlar mektubu geri çekti. İşte savaşın 245. gününde bilmeniz gerekenler.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi’ndeki 30 Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi, Başkan Joe Biden’a gönderdikleri mektupta, Vaşington’un Ukrayna savaşındaki stratejisinin değiştirilmesi ve Ukrayna’daki savaşın bitmesi için doğrudan diplomasi yoluna gidilmesi yönünde bir çağrı yapmıştı. Söz konusu mektubun ülke içinde infiale yol açmasının ardından mektup geri çekildi.

Demokrat Parti’nin İlerici Grubu’nun Başkanı Pramila Jayapal, mektubun yanlış yorumlandığını ifade ederek, geri çekildiğini doğruladı. Taslak mektubun aylar önce hazırlandığını belirten Demokratlar, mektubun Biden’ın ekibi tarafından onaylanmadan gönderildiğini söyledi.

Herson’da savaş şiddetlenebilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy’in danışmanı Oleksiy Arestovych, Moskova tarafından ilhak edilen Herson’daki Rus birliklerinin Ukrayna’nın karşı taarruzuna karşı hazırlık yaptığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve ABD Başkanı Joe Biden telefonda görüştü. Beyaz Saray’dan paylaşılan açıklamada, iki liderin, Ukrayna’yı destekleme ve Çin’e karşı durmak için birlikte çalışma konusunda anlaştıkları ifade edildi.

Savaş devam ederken Rusya’dan çekilen en son şirket de Mercedes-Benz oldu.

Rapor: Rusya, Ukrayna’da savaşmak için Afgan komandoları işe alıyor

Foreign Policy’nin bildirdiğine göre Rusya, Ukrayna’da savaşmak için Afgan komandoları işe alıyor. Söz konusu komandoların ABD ve İngiliz birlikleri tarafından eğitilmiş komandolar olduğu biliniyor. ABD ve NATO birlikleri, Ağustos 2021’de Afganistan’dan çekildiğinde gönüllü komandoların 20 bin ila 30 bini ülkede kalmıştı.

Ukrayna: 480 Rus askeri öldürüldü

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, dün sadece 480 Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Dnipro’da füze saldırısı: İki ölü, üç yaralı

Ukrayna’nın dördüncü büyük şehri Dnipro’da Rus birliklerinin düzenlediği füze saldırısında iki kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden biri hamile bir kadındı. Üç kişi de yaralandı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.