Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde beşinci hafta heyecan başladı: Benfica’dan Juventus’a Galatasaray tarifesi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde beşinci hafta heyecanı, dün (25 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Günün öne çıkan maçında Benfica, Juventus’u sahasında 4-3 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi. Juventus ise 2013-14 sezonundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında veda etti.

Juventus, Portekiz’den çıkamadı

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, beşinci hafta heyecanı dün (25 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Günün öne çıkan maçında Avrupa futbolunun iki devi Benfica ile Juventus kozlarını paylaştı. Işık Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic düdük çaldı. 

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Benfica, 17. dakikada Antonio Silva ile öne geçti. İlk bölümde rakip sahada etkili olamayan Juventus’un yardımına ise Dusan Vlahovic yetişti. Köşe vuruşundan gelen topu önünde bulan Sırp yıldız, kaydettiği golle skorda dengeyi sağladı. Ancak Benfica, ilk yarının kalan dakikalarında Juventus’u adeta yarı sahasına hapsetti. 28. dakikada Joao Mario ve 35. dakikada Rafa Silva, Juventus filelerini sarstı ve Benfica soyunma odasına 3-1 önde gitti. 

Portekiz temsilcisi, ikinci yarıya da golle başladı. 50. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Rafa Silva, aradaki farkı üçe çıkardı. Juventus, 77’de Arkadiusz Milik ve 79’da Weston McKennie ile taraftarlarını umutlandırsa da Benfica sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından puanını 11’e yükselten Benfica, son 16 turuna kalırken, Juventus ise UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. İtalya temsilcisi, böylelikle 2013-14 sezonundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında veda etmiş oldu. Juventus, o sezon Real Madrid ve Galatasaray’ın arkasında grubunu üçüncü sırada tamamlamıştı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.