Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’ye geçen eski Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi: “CHP hatalarından arındı, iktidara gelirse Kürt sorununu çözer”

Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen eski Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, partinin geçmişte yaptığı hatalardan arındığını ve bunlardan ders çıkardığını söyledi. CHP’nin iktidara gelmesi durumunda başta Kürt sorunu ve demokratikleşme dahil Türkiye’nin temel sorunlarını çözebileceğini düşünen Elçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması durumunda bölgedeki Kürt seçmenden büyük destek göreceğini belirtti.

CHP’ye geçen eski Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Medyascope’a konuştu. Şu anki CHP yönetim ve zihniyetinin çözüm odaklı olduğunu söyleyen Elçi, “Onlar teklif etti, ben de kabul ettim. İnancıma göre CHP iktidarında Kürt sorunun çözümü için uygun iklim yaratılarak diğer temel sorunlarla birlikte bu sorun da demokratik ve barışçıl yollarla çözülebilir” dedi.

CHP’nin geçmişteki hatalarından arındığını ve dersler çıkardığını, bunun karşılığında bölge halkının da CHP’ye ilgi gösterdiğini belirten Elçi şunları söyledi:

“CHP’nin olması gerektiği noktaya geldiğine inanıyorum. Eskiden baktığımızda 1980’li yıllarda da CHP bu bölge insanlarının umuduydu. Sonra beklentileri karşılamadığı için insanlar CHP’den uzaklaştı. Geldiği noktada geçmiş hatalardan arındığında ve vatandaşların taleplerini karşılayabilecek söylemlerde bulunup bu minvalde siyasete döndüklerinde vatandaşlar da kendilerine karşılık vermektedir.”

Nuşirevan Elçi, son olarak muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak adı geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda Kürt seçmenden büyük destek alacağını da sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.