Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk, Twitter’ı neden satın aldığını açıkladı: “Daha fazla para kazanmak için değil, insanlığa yardım etmek için aldım”

Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı neden satın aldığına dair bir açıklama yaptı. “Sevgili Twitter reklamcıları” notuyla yayınlanan yedi paragraflık metinde Musk, platformu satın alma sebebini şöyle açıkladı: “Daha fazla para kazanmak için almadım, insanlığa yardım etmek için aldım.”

Sosyal medya platformu Twitter’ı satın alma sebebi ve reklamlar hakkında çok sayıda spekülasyon döndüğü ve bunların birçoğunun yanlış olduğunu söyleyen Musk, Twitter’ı satın alma nedenini şöyle anlattı:

“Twitter’ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesindeki insanların şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışabilecekleri ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği adına önemli olmasıdır.”

Geleneksel medyanın büyük bir bölümünün, maddi getiri için tıklanma arayışı içine girdiğini ve bu durumun da kutuplaşmayı artırdığını vurgulayan Musk, geleneksel medyanın bu yüzden diyalog şansını da kaçırdığını vurguladı:

“İşte ben bu yüzden Twitter’ı satın aldım. Kolay olacağı için değil, daha fazla para kazanmak için değil; insanlığa yardım etmek için aldım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.