Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (27 Ekim 2022): Şebnem Korur Fincancı tutuklandı | Aysel Tuğluk tahliye edilecek mi?

“Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınan ve bu sabah Ankara Adliyesi’ne getirilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, tutuklama talebiyle 3. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmişti. Fincancı sevk edildiği mahkemece tutuklandı ve Sincan Kapalı Kadın Cezaevi’ne gönderildi.

Adli Tıp Kurumu, Kocaeli 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde Aralık 2016’dan beri tutuklu olan, bir süredir demans teşhisi konulması nedeniyle tahliyesi talep edilen eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında “Cezaevinde kalamaz” raporu verdi. Sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin kararı savcılık verecek. Tuğluk’un dün akşam saatlerinden beri tahliyesi bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini, yüzde 60,4’ten yüzde 65,2’ye yukarı yönlü güncelledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Rusya lideri Vladimir Putin, Rusya’nın her yıl gerçekleştirdiği nükleer tatbikatı izledi. Böylece Moskova, sekizinci ayını geride bırakan Ukrayna savaşında ilk kez bir nükleer tatbikat düzenledi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur ile Şebnem Korur Fincancı’nın son durumunu, Medyascope muhabiri Ali Macit ile Aysel Tuğluk’un tahliye sürecini, hukukçu Kerem Altıparmak ile Fincancı’nın hakkındaki suçlamaları ve tutuklanmasını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.