Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Anıtkabir’i ziyaret etti

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, bugün (27 Ekim) Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak hatıra fotoğrafı çektiren Gantz, Ankara programı kapsamında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile de görüşecek.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, bugün (27 Ekim) Anıtkabir’i ziyaret etti. Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’da yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine varan Gantz, mozoleye çelenk bıraktı.

Gantz, saygı duruşunun ardından hatıra fotoğrafı da çekildi.

Gantz, Anıtkabir ziyaretini Twitter hesabından paylaştı. Gantz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye ziyaretime bu sabah Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına mozoleye çelenk bırakarak başladım.

Bugün ilerleyen saatlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşeceğim.”

Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözüne atıf yaptı

Beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir’deki Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Gantz, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözüne atıf yaparak Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Gantz, deftere şunları yazdı:

“Atatürk bu bilgeliği söyledikten yıllar, yıllar sonra İsrail halkı için, ortak uluslarla ve ulusumuz içinde, ‘bize ve aramızdakilere barış’ diye dua ederek, Kudüs’teki Ağlama Duvarı’na küçük bir not bırakmıştım. Bu ruhla, Türkiye’nin 99. Milli Günü’nün hemen öncesinde, Cumhuriyetin kahramanını anarak Türkiye’ye tarihi ziyaretime başlamaktan onur ve kıvanç duyuyorum. Onun anısına, yurtlarımıza, bölgemize ve dünyaya barış ve refah getirmek için birlikte çalışalım.”

Kulislerde, Gantz’ın Ankara programı ve Anıtkabir ziyaretinin, İsrail ve Türkiye arasında 2010’daki Mavi Marmara baskınından bu yana duraklayan savunma işbirliğini tekrar canlandırmak için birtakım anlaşmalara zemin hazırladığı konuşuluyor.

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.