Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (27 Ekim 2022): Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” toplantısından ne çıkar? Taha Akyol yorumladı

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Taha Akyol.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin “Türkiye Yüzyılı” programının detayları, 28 Ekim Cuma günü Ankara Spor Salonu’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. Toplantıda neler açıklanması bekleniyor? Seçime doğru hangi parti yarışı önde götürüyor? Taha Akyol, siyasette son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı dün (26 Ekim) gözaltına alındı. İstanbul’da gözaltına alınan ve Ankara’ya götürülen Fincancı, bu sabah sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincanı’nın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltına alındığını bildirdi.

İran’ın Şiraz kentindeki Şah Cerağ türbesine düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. Mahsa Amini’nin gözaltında ölümünün 40. gününde güvenlik güçlerinin protestocularla çatıştığı sırada silahlı kişiler Şii türbesine bir saldırı düzenlemiş ve en az 15 kişiyi öldürmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.