Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna savaşında 246. gün: Moskova nükleer silahlarla tatbikat yaptı, Putin izledi

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Rusya lideri Vladimir Putin, Rusya’nın her yıl gerçekleştirdiği nükleer tatbikatı izledi. Böylece Moskova, sekizinci ayını geride bırakan Ukrayna savaşında ilk kez bir nükleer tatbikat düzenledi. İşte savaşın 246. gününde bilmeniz gerekenler.

Kremlin’den paylaşılan açıklamaya göre, nükleer tatbikat kapsamında balistik ve seyir füzeleri fırlatıldı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya arasında imzalanan “New Start” anlaşması gereğince Vaşington yönetimi de tatbikat hakkında bilgilendirildi.

En son nükleer tatbikatını Ukrayna’nın 24 Şubat’taki işgalinden beş gün önce gerçekleştiren Moskova, böylece savaştan sonra ilk kez bir nükleer tatbikat düzenlemiş oldu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tatbikatın amacını şöyle açıkladı: “Düşmanların nükleer saldırılarına cevap olarak, Rusya’nın büyük nükleer saldırısına hazırlık yapmak.”

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ise Putin’in nükleer silah kullanacağına inanmadığını söyledi.

Kiev ve Zaporijya gece boyu bombalandı

Yerel basında çıkan haberlere göre Rus füzeleri gece boyunca Kiev’i hedef aldı. Kiev Valisi Oleksiy Kuleba, kurtarma ekiplerinin olay yerinde olduğunu söyledi. Zaporijya Belediye Başkan Vekili Anatoly Kurtev de Rus füzelerinin bölgelerini vurduğunu aktardı.

“250 Rus helikopterini düşürdük”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna birliklerinin savaş boyunca 250 Rus helikopterini düşürdüğünü açıkladı:

“Rusya bu kayıpları telafi edemeyecek. Düşmanın silahsızlandırılması için çalışan tüm savaşçılarımıza teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.