Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Samsung, rüşvetten hapis yatan Lee Jae-Young’u CEO yaptı

Güney Kore menşeli elektronik devi Samsung, Güney Kore’nin bir önceki devlet başkanına rüşvet verdiği gerekçesiyle iki kez hapis yatan eski Samsung Group’un başkanının oğlu Lee Jaye-yong’u CEO olarak atadı.

Güney Kore menşeli elektronik devi Samsung, Güney Kore’nin bir önceki devlet başkanı Park Guen-hye’ye rüşvet vermesinden dolayı iki kere hapis yatan Lee Jae-yong’u CEO (icra kurulu başkanı) olarak atadı. Lee, Samsung Group’un eski başkanı Lee Kun-hee’nin oğlu.

Şirket, Lee’yi CEO olarak atamasının ardından “Kurul, güncel küresel iş ortamındaki belirsizlikleri ve önerileri dikkate alarak daha güçlü hesap verebilirlik ve iş istikrarına yönelik acil ihtiyacı gidermeye çalıştı” dedi.

Lee, Samsung Group’un eski başkanı Lee Kun-hee’nin hastaneye kaldırılmasından ve hayatını kaybetmesinden sonra görevi devraldı.

2017 yılında yaklaşık 8,6 milyar dolar değerinde rüşvet ve zimmetine para geçirmekten hüküm giyen Lee, Ağustos 2021’de dönemin Devlet Başkanı Moon Jae-in’in kararıyla erken tahliye edilmişti. Jae-in’in ofisi yaptığı açıklamada Lee’nin serbest bırakılmasının ulusal çıkar için yapıldığını söylemiş ve halktan anlayış talep etmişti.

Lee, bir önceki devlet başkanı Park Guen-hye’ye rüşvet verdiği gerekçesiyle iki kere tutuklanmıştı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.