Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir sahada

Temsilcilerimiz bugün (27 Ekim) Avrupa arenasında boy gösterecek. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu maçında Rennes’i sahasında konuk edecek. Trabzonspor ise H Grubu’nun beşinci haftasında Kızılyıldız’a konuk olacak. UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden Sivasspor ile Başakşehir de beşinci hafta maçlarına bu akşam çıkacak. Sivasspor Cluj’u konuk ederken Başakşehir, deplasmanda Fiorentina ile kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe’de hedef grup liderliği

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu beşinci maçında Rennes ile kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nda oynanacak ve 19.45’te başlayacak karşılaşmayı, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Novak Simovic yönetecek.

Grupta 10 puanı bulunan sarı-lacivertliler, rakibini mağlup ederek son 16 turuna adını yazdırmanın hesaplarını yapıyor. İlk maçta Rennes ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Fransa temsilcileriyle yaptığı son 14 maçın sadece ikisini kazanabildi. Temsilcimiz, Avrupa Ligi’nde Aralık 2016’dan bu yana ilk kez üst üste üçüncü galibiyetini almayı hedefliyor. 

Fenerbahçe deplasmanından puanla dönmenin hesaplarını yapan Rennes, resmi karşılaşmalarda 12 maçtır yenilgi yüzü görmüyor. Fransa temsilcisi, Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son altı maçın beşini kazandı. 

Fenerbahçe’nin Rennes ile 2-2 berabere kaldığı maçın özet görüntülerini buradan izleyebilirsiniz.

Trabzonspor, Kızılyıldız deplasmanında

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’a konuk olacak. Rajko Mitic Stadyumu’nda oynanacak ve TSİ. 22.00’de başlayacak karşılaşmayı, Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Joao Pinheiro yönetecek.

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında oynadığı son 17 karşılaşmada iki galibiyet, 11 mağlubiyet ve dört beraberlik aldı. Monaco’yu sahasında 4-0 yenerek gövde gösterisi yapan Trabzonspor, Avrupa kupalarında oynadığı son üç maçın ikisini kazanma başarısını gösterdi. 

Grupta 3 puanı bulunan Kızılyıldız ise Avrupa kupalarında Türk takımlarını konuk ettiği iki maçı da kazandı. 

https://twitter.com/Trabzonspor/status/1585526721691979776?s=20&t=gsNg8uKXy2b9fjETeag1hQ

Sivasspor’un konuğu Cluj

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu beşinci hafta maçında Romanya temsilcisi Cluj’u konuk edecek. Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanacak ve 22.00’de başlayacak karşılaşmada, Norveç Futbol Federasyonu’ndan Rohit Saggi düdük çalacak.

Süper Ligi geçen sezon 10. sırada tamamlayan Rıza Çalımbay’ın ekibi, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmişti. Grupta 7 puanı bulunan Sivasspor, ilk maçta Cluj’u deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Sivaspor’un, Cluj’u 1-0 geçtiği maçın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Başakşehir, Fiorentina ile kozlarını paylaşacak

UEFA Konferans Ligi A Grubu beşinci maçında Başakşehir, İtalya’nın Fiorentina takımıyla karşılaşacak. Artemio Franchi Stadyumu’nda oynanacak ve TSİ 19.45’de başlayacak mücadeleyi, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Allard Lindhout yönetecek. 

Süper Lig’de ve UEFA Konferans Ligi’nde harikalar yaratan Başakşehir, grup liderliği için sahaya çıkacak. Temsilcimiz, bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı 10 karşılaşmada yedi galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Başakşehir, ilk maçta Fiorentina’yı 3-0 mağlup etmişti.

Başakşehir’in, Fiorentina’yı 3-0 ile geçtiği maçın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.