Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu açıkladı: Yeni bir şey yok

Türkiye Yüzyılı Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Vizyon” projelerini seçim sürecinde açıklayacağını söyleyerek “Bugün sadece ruhunu anlatacağım” dedi. Anayasa değişikliğini “Gayret gösterdiğimiz halde hayata geçiremediğimiz işler de oldu” sözleriyle duyuran Erdoğan, önümüzdeki hafta Meclis’e teklif sunacaklarını söyledi. Partililere “Yedi ayımız var, yedi ay içerisinde durmak yok, yola devam” diye seslenen Erdoğan, “Öyle kritik bir eşikteyiz ki ya bu ligin ön sıralarındaki yerimizi alacağız ya da tekrar geriye düşeceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonu’yla üstesinden gelinmesi çok zor bir yükün altına giriyoruz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda (Arena) Türkiye Yüzyılı Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Türkiye Yüzyılı Vizyonu projeleri için “İnşallah yakında Kanal İstanbul Projesi’ni yapacağız. Farklı projeleri ise seçim sürecinde açıklayacağız” dedi. “Gayret gösterdiğimiz halde hayata geçiremediğimiz işler de oldu” diyen Erdoğan, anayasa değişikliğini ise şöyle duyurdu:

“Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nun ilk hedefi anayasa değişikliği”

“Her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kazandırmak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerindendir. Başı açık veya başı örtülü tüm kızlarımızın eğitim ve çalışma haklarını güvence altına alacak, aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık. Önümüzdeki hafta teklifi Meclis’e sunarak, bu konunun ülkemizin gündeminden çıkmasını sağlayacağız. Birileri zar zor bunu ülkemizin gündemine soktu. Madem soktunuz öyleyse biz de adımı atıyoruz.”

“Yedi ayımız var”

Erdoğan, salondaki toplantı öncesinde salon dışında bekleyen yurttaşlarla bir araya geldi. Eliyle Rabia ve Bozkurt işareti yapan Erdoğan, yaklaşan genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret ederek yurttaşlara şöyle seslendi:

“Yirmi yıldır yaptıklarımızla konuşuyoruz. Birazdan, bundan sonra neler yapacağız, bunları Ankara Kapalı Spor Salonu’nda açıklayacağız. Yedi ayımız var, yedi ay içerisinde durmak yok, yola devam. Ben hanım kardeşlerime, gençlerime, ana kademeye inanıyorum ve bu anlayışla hep beraber çerçeveyi çizeceğiz. Karşımdaki on binler, hazır mısınız?”

“Yeni Kızıl Elma, Türkiye Yüzyılı’dır”

Türkiye’nin Vizyonu projelerini seçimlere doğru paylaşacağını dile getiren Erdoğan “Bugün sadece ruhunu felsefesini özünü anlatacağım” dedi. “Yeni Kızıl Elma, Türkiye Yüzyılı’dır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Geçmişte ayrıştırılmaya çatıştırılmaya çalışılan kim varsa Türkiye’nin ilk yüzyılının son 20 yılına sığdırdığımız büyük devrime katkı vermiştir. Öyle kritik bir eşikteyiz ki ya bu ligin ön sıralarındaki yerimizi alacağız ya da tekrar geriye düşeceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonu’yla üstesinden gelinmesi çok zor bir yükün altına giriyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.