Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İfadeniz var” denilerek gözaltına alınan eski Diyarbakır Tabip Odası yöneticisi Dr. Yılmaz Demir tutuklandı

2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi seçilen eski Diyarbakır Tabip Odası yöneticisi Dr. Yılmaz Demir, “İfadeniz var” denilerek hasta muayene ettiği aile sağlığı merkezinde gözaltına alındı. Demir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

2014 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi seçilen eski Diyarbakır Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Demir, dün (27 Ekim) görev yaptığı aile sağlık merkezinde hasta muayene ederken, polisler tarafından “İfadeniz var” denilerek gözaltına alındı.

Demir, Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dosyaya gizlilik kararı getirildi

Medyascope‘a konuşan Demir’in avukatı Zeynep Şeşeoğulları, tutuklama işleminin, daha önce kayyum atanarak görevinden alınan ve tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Şeyhmus Gökalp hakkında gizli tanık olarak ifade veren itirafçının beyanları ile yapıldığını söyledi.

Dosyada gizlilik kararı olduğunu, tutuklama gerekçesi olarak Demir’in meclis üyeliği yaptığı dönemdeki bir imzasının gösterildiğini belirten Şeşeoğulları şöyle devam etti:

“Müvekkilim hakkında yakalama kararı çıkarılmış ama bilgimiz yok. ‘İfadeniz var’ denilerek gözaltına alınıyor ve çıkarıldığı hâkimlikçe hemen tutuklanıyor. Belediyede meclis üyeliği yaptığı dönemdeki bir imzası gerekçe gösteriliyor ama ne olduğu belirtilmiyor. Aldığımız bilgiye göre, yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı ve TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp ile ilgili gizli tanık olarak ifade veren bir kadın var. Sanırım onun yıllar sonra yeniden ifade vermesi ile bu tutuklama işlemi gerçekleştirildi. Söz konusu gizli tanığın verdiği ifadelerin sonrasında yaşananları kamuoyu yakından biliyor. Dosyada gizlilik kararı olduğundan dosyaya tam vâkıf değiliz ama bu hafta içinde tutukluluğa itiraz edeceğiz. Dosyayı İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Diyarbakır Tabip Odası hukuk servisleri de takip ediyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.