Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (28 Ekim 2022) – “Türkiye Yüzyılı”: Erdoğan ne açıklayacak? Fehmi Koru yorumladı

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Fehmi Koru.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu bugün açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek konuşmacı olacağı törende sporcular, sanatçılar, cemaat vakıfları, Alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve iş insanları, sanatçılar, çevreci genç ve kadınlar, şehit ve gazi yakınları, engelliler, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de yer alacak. Cumhur İttifakı’nı oluşturan MHP ve BBP’nin yanı sıra CHP, İYİ Parti, DSP, Saadet Partisi, HÜDA-PAR, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Anavatan Partisi, tanıtım toplantısına genel başkan seviyesinde davet edildi.

“Türkiye Yüzyılı” toplantısından neler bekleniyor? Gazeteci Fehmi Koru, toplantıdan beklentileri, gazetecilerin toplantıya çağrılmasına ilişkin tartışmayı, seçime doğru muhalefetin performansını ve adaylık tartışmalarını Gündem’de yorumladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı çarşamba sabah erken saatlerde İstanbul’daki evi aranarak gözaltına alınmış ve Ankara’ya sevk edilmişti. Ankara Adliyesi’nde dün (27 Ekim) savcılık ifadesi veren Fincancı, tutuklama istemiyle hâkim karşısına çıktı. Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Fincancı’nın “terör örgütü propagandası yaptığı” gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Fincancı’nın tutuklanmasına ilişkin mahkeme kararı belli oldu. Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararında, “terör örgütü propagandası yapmak suçunun işlendiğine dair” deliller, delillerin toplanmaya devam etmesi, ikametinde ele geçirilen materyaller gerekçe gösterildi. Ayrıca “eylemin sabit görülmesi halinde alması muhtemel ceza miktarı da dikkate alındığında tutuklamanın ölçülü olduğu” da kararda yer aldı.

Adli Tıp Kurumu (ATK), eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un demans hastalığı nedeniyle cezaevinde kalamayacağı yönünde rapor verdi. Tuğluk, alınan kararın ardından dün (27 Ekim) Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden tahliye edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.