Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe’den müthiş geri dönüş – Sivasspor rahat kazandı – Trabzonspor ve Başakşehir kaybetti

Temsilcilerimiz dün (27 Ekim) Avrupa arenasında boy gösterdi. UEFA Avrupa Ligi beşinci hafta maçında Fenerbahçe, 3-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Rennes ile 3-3 berabere kaldı ve grup liderliğini sürdürdü. Trabzonspor ise Sırbistan’dan eli boş döndü. Kızılyıldız, sahasında konuk ettiği Trabzonspor’u 2-1 mağlup etti. UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden Sivasspor ile Başakşehir de beşinci hafta maçlarına dün akşam çıktı. Sivasspor sahasında Cluj’u 3-0 yenerken, Başakşehir ise Fiorentina’ya deplasmanda 2-1 yenildi. 

Fenerbahçe’den müthiş geri dönüş 

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu beşinci maçında Rennes ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Novak Simovic yönetti.

Fenerbahçe, 3-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada müthiş bir geri dönüşe imza atarak önemli bir puan aldı. Rennes’in Amine Gouiri (2) ve Martin Terrier’in golleriyle üç farkla öne geçtiği karşılaşmada temsilcimize 1 puanı getiren golleri Enner Valencia, Miha Zajc ve Emre Mor kaydetti. 

Bu sonucun ardından her iki takımın da puanı 11 oldu. Sarı-lacivertliler, genel averajdaki üstünlüğüyle gruptaki liderliğini korudu. İkinciliği garanti altına alan Fenerbahçe, son hafta maçında Dinamo Kiev’e konuk olacak. Rennes ise sahasında AEK Larnaca’yı ağırlayacak. 

Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında çıktığı beş maçta 11 gol atan Fenerbahçe, şimdiden Avrupa kupalarının bu aşamalarındaki en yüksek sayısına ulaştı. 

Avrupa Ligi gruplarında görev yaptığı son 13 maçı kaybetmeyen Jorge Jesus (8G 5B), bu karşılaşmalarda toplam 36 kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez 3-0 geri düştüğü bir maçta rakibine mağlup olmadı (3-3 vs Rennes).

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Trabzonspor, Sırbistan’dan eli boş döndü

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’a konuk oldu. Rajko Mitic Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Joao Pinheiro yönetti.

Temsilcimiz, Sırbistan’dan eli boş döndü. Kızılyıldız, sahasında konuk ettiği Trabzonspor’u 2-1 mağlup etti. Ev sahibine galibiyeti getiren goller Aleksandar Katai ve Aleksandar Pesic’ten geldi. Bordo-mavililerin golünü ise Anastasios Bakasetas kaydetti. 

Trabzonspor, bu sonucun ardından 6 puanla üçüncü sırada kaldı. Kızılyıldız ise aynı puan ve averajla dördüncü durumda yer aldı. Grupta son hafta maçlarında Trabzonspor, Ferencvaros’u konuk edecek, Monaco ise Kızılyıldız’ı ağırlayacak. 

Trabzonspor, Ferencvaros’u yener ve Monaco da Kızılyıldız’a yenemezse, temsilcimiz grubu ikinci bitirecek. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Sivasspor’dan harika galibiyet

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu beşinci hafta maçında Romanya temsilcisi Cluj’u konuk etti. Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan ve karşılaşmada, Norveç Futbol Federasyonu’ndan Rohit Saggi düdük çaldı.

Temsilcimiz, rakibini 22 ve 72. dakikalarda Yatabare ile 64. dakikada Gradel’in attığı gollerle 3-0 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı-beyazlılar, bu sonucun ardından puanını 10’a yükselterek gruptan çıkmayı garantiledi. 

Sivasspor, grubun son maçında Slavia Prag’a konuk olacak. Temsilcimiz, bir puanı aldığı takdirde lider olarak üst tura çıkacak. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Başakşehir, Fiorentina’ya yenildi

UEFA Konferans Ligi A Grubu beşinci maçında Başakşehir, İtalya’nın Fiorentina takımıyla karşılaştı. Artemio Franchi Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Allard Lindhout yönetti. 

Mücadeleye iyi başlayan Başakşehir, 15. dakikada Aleksic’in golüyle öne geçti. Ancak temsilcimiz üstünlüğünü koruyamadı. Fiorentina, Jovic’in golleriyle sahadan 2-1 üstünlükle ayrıldı. 

10 puanlı Başakşehir, bu mağlubiyete rağmen liderliğini korudu. Gelecek hafta Hearts’ı konuk edecek temsilcimiz, rakibini mağlup etmesi halinde son 16 turuna yükselecek. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.