Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de beşinci hafta devam ediyor: Devler evinde mağlup | Olympiacos ve Real Madrid maçlarını kaybetti

Turkish Airlines EuroLeague’de beşinci hafta dün oynanan beş karşılaşma ile başladı. Sezona kötü bir giriş yapan Real Madrid, evinde Virtus Segafredo Bologna’ya yenilerek dibi gördü. Sezona dörtte dörtle başlayan Olympiacos ise konuk ettiği AS Monaco karşısında ilk mağlubiyetini aldı.

Real Madrid 92-95 Virtus Segafredo Bologna

Turkish Airlines EuroLeague’de geride kalan dört haftada iki galibiyet ve iki mağlubiyet alarak beklentilerin altında kalan Real Madrid, beşinci haftada konuk ettiği Virtus Segafredo Bologna’ya 95-92’lik skorla mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Karşılaşmanın ilk yarısının büyük bölümü Real Madrid’in üstünlüğü ile geçerken, üçüncü çeyrekte üstünlüğü ele alan İtalya temsilcisi, son çeyrekte bir ara 15 sayıya kadar çıkardığı farkı koruyamasa da karşılaşmadan galip ayrılmayı bildi. Bu sonuçla birlikte beşinci haftanın ardından iki takım da iki galibiyet ve üç mağlubiyette eşitlendi.

Virtus Segafredo Bologna’da Iffe Lundberg 18 sayı, Ismael Bako 16 sayı, Milos Teodosic 14 sayı, Isaia Cordinier ve Mam Jaiteh de 12’şer sayı kaydetti. Real Madrid’de ise Gabriel Deck 28 sayı ve 6 ribaund, Mario Hezonja 18 sayı, Walter Tavares 13 sayı ve 10 ribaund ve Dzanan Musa da 13 sayı ile müsabakayı tamamladı.

Karşılaşmanın özeti:

Olympiacos 76-81 AS Monaco

Turkish Airlines EuroLeague’in beşinci haftasında dikkat çeken bir diğer karşılaşmada ise ligin Fenerbahçe Beko ile birlikte yenilgisiz iki takımından biri olan Olympiacos, konuk ettiği AS Monaco’ya 81-76 mağlup oldu. Olympiacos ilk mağlubiyetini alırken, AS Monaco ise dördüncü galibiyetini elde etti.

AS Monaco’da Elie Okobo 23 sayı, Mike James 20 sayı, 6 ribaund, 5 asist ve 3 top çalma ve Jordan Loyd da 10 sayı ve 5 asist kaydetti. Olympiacos’ta ise Shaq McKissic 15 sayı, Alexander Vezenkov 13 sayı ve 7 ribaund, Kostas Sloukas 10 sayı ve 8 asist, Joel Bolomboy ve Thomas Walkup da 10’ar sayı ile müsabakayı tamamladı. 

Karşılaşmanın özeti:

Maccabi Playtika Tel Aviv 85-74 Panathinaikos

Beşinci haftada oynanan bir diğer karşılaşmada ise Maccabi Playtika Tel Aviv, konuk ettiği Panathinaikos’u 85-74 mağlup ederek dördüncü galibiyetini aldı. Panathinaikos ise beşinci maçlar sonunda tek galibiyette kaldı.

Maccabi Playtika Tel Aviv’de Lorenzo Brown 22 sayı, 6 ribaund ve 9 asist, Wade Baldwin 14 sayı, 5 ribaund ve 6 asist ve Josh Nebo 13 sayı ve 7 ribaund kaydetti. Panathinaikos’ta Derrick Williams 17 sayı, Mateusz Ponitka 12 sayı ve 5 asist ve Georgios Papagiannis 11 sayı ve 6 ribaund ile oynadı. 

Karşılaşmanın özeti:

Valencia 87-73 ALBA Berlin

Beşinci haftada oynanan bir başka karşılaşmada ise Valencia, konuk ettiği ALBA Berlin’i 87-73’lük skorla mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti. ALBA Berlin ise üç galibiyette kaldı.

Valencia’da Chris Jones 20 sayı ve 8 asist, Bojan Dubljevic 16 sayı ve 7 ribaund, Kyle Alexander da 12 sayı kaydetti. ALBA Berlin’de ise Christ Koumadje 15 sayı ve 10 ribaund ve Louis Olinde de 15 sayı ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

Partizan Mozzart Bet Belgrade 87-76 Zalgiris Kaunas

Dün oynanan son karşılaşmada ise Partizan Mozzart Bet Belgrade, konuk ettiği Zalgiris Kaunas’ı 87-76’lık skorla mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti. Zalgiris Kaunas ise iki galibiyette kaldı.

Partizan Mozzart Bet Belgrade’da Kevin Punter 26 sayı, Dante Exum 11 sayı, Mathias Lessort 10 sayı ve 8 ribaund, Zach Leday 10 sayı ve 6 ribaund ve James Nunnally 10 sayı kaydetti. Zalgiris Kaunas’ta ise Keenan Evans 16 sayı ve 9 asist, Rolands Smits 11 sayı, Ignas Brezdeikis de 10 sayı ile mücadeleyi tamamladı. 

Karşılaşmanın özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de beşinci hafta bugün oynanacak dört karşılaşma ile sona erecek. Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun karşılaşması 20.30’da başlayacak.

Bugün oynanacak karşılaşmaların programı:

EuroLeague’de 3. ve 4. haftayı konuştuğumuz programımızı buradan izleyebilirsiniz:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.