Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (29 Ekim 2022): Cumhuriyet’in 99. yılı

Editör: Gamze Elvan

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Siyasi parti liderleri sosyal medya üzerinden mesajlar paylaştı. Türkiye siyasetinin yanı sıra dünya liderleri de Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yaşını kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in 99. yılı nedeniyle bir yazı yayımladı. Kılıçdaroğlu yazıda laiklik ve hukuk devletine vurgu yaptı. 

Haber Hafta Sonu‘nda bu akşam Galatasaray Üniversitesi‘nden tarihçi Doç. Dr. Ahmet Kuyaş, Cumhuriyet’in öyküsünü ve bugün ne anlama geldiğini anlattı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılındaki kutlamalarını Üsküdar Meydanı’nda yapıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı etkinlikte, Anadolu Ateşi dans gösterisinin ardından sanatçı Selda Bağcan şarkılarını seslendirecek. 

Haber Hafta Sonu‘nun bir diğer konuğu da Medyascope muhabiri İbrahim Yayan oldu ve İBB’nin etkinliğinden izlenimlerini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.