Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore’de Cadılar Bayramı etkinliklerinde izdiham: En az 151 ölü

Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan Cadılar Bayramı etkinliğinde izdiham çıktı. Çok sayıda kişinin kalp krizi geçirdiği izdihamda en az 151 kişi hayatını kaybetti, 82 kişi ise yaralandı.

İzleyin: Olay anına dair ilk görüntüler

Güney Kore’nin başkenti Seul’ün Itaewon bölgesinde düzenlenen Cadılar Bayramı etkinliğinde izdiham yaşandı. Yonhap Haber Ajansı’nın paylaştığı bilgiye göre, en az 151 kişi hayatını kaybetti, 82 kişi ise yaralandı. Yetkililer, hayatını kaybedenlerin çoğunun 20’li yaşlarda olduğunu söyledi. Ölenlerin 19’unun da yabancı olduğu belirtildi.

İzdihamın yaşandığı alana 400 kişilik kurtarma ekibi ve 140 araç sevk edildi.

İzdihamın neden kaynaklandığı ise henüz belli değil. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol konuyla ilgili acil toplantı çağrısı yaptı. Ulusal İtfaiye Teşkilatı yetkililerinden Choi Cheon-sik, kutlama sırasında arka tarafta bulunanların dar bir sokakta kalabalığı itmeleri nedeniyle izdiham yaşandığını tahmin ettiklerini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun da aralarında olduğu birçok lider, facia nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Kaynak: Washington Post

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.