Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk, Pelosi’nin eşine saldıran kişiye dair asılsız bir iddia paylaştı ve sildi

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin eşine düzenlenen saldırıyla ilgili güvenilmez bir kaynağı referans göstererek ortaya attığı asılsız iddiayı Twitter’dan sildi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, sosyal medya hesabında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin eşine saldıran David DePape’nin internet üzerinde aşırı-sağcı komplo teorileri yaydığını gösteren Los Angeles Times haberini alıntıladı. Clinton, Cumhuriyetçi Parti’nin nefret dolu söylemlerinin bu saldırılara zemin hazırladığını belirtti.

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Santa Monica Observer’dan bir link paylaştı ve Clinton’a “Bu hikayede göründüğünden daha fazlası olma ihtimali de var” diyerek yanıt verdi.

Sosyal medyada dolaşan haberleri ve bilgileri doğrulayan birçok uzman ise Santa Monica Observer’ın asılsız haberler yaratan ve bu iddiaları sürekli yayan bir kaynak olduğunu belirtti. Uzmanlar buna örnek olarak da Santa Monica Observer’ın Hillary Clinton’ın öldüğünü ve yerine ikiz bedeniyle başka birinin geçtiğini iddia ettiği haberini gösterdi.

Saldırının zanlısı David DePape’in, 28 Ekim Cuma günü çiftin evine “Nancy nerede?” diye bağırarak girdiği iddia ediliyor. DePape, Paul Pelosi’nin kafasına çekiçle vurduğu iddiasıyla suçlanıyor.

Musk: “Bu haber yalan”

Twitter ve Musk, yorum taleplerine yanıt vermedi. Musk, Twitter hesabında kendisinin yalan haber paylaştığını iddia eden New York Times’ın manşetinin ekran görüntüsünü paylaştı ve “Bu haber yalan” diye yazdı.

Musk, New York Times’ın daha önce de asılsız haber yaptığını söylemişti.

New York Times, bu hafta sonu Musk’ın Twitter’dan birçok kişiyi işten çıkaracağını iddia etmişti. New York Times ayrıca, şirketin işçilerinin hisselerden pay aldıkları 1 Kasım’dan önce çıkartılacağını öne sürmüştü. Musk, bu haberi “Bu yalan” diyerek yalanlamıştı.

Kaynak: BBC, Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.