Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “Genel başkanımız, Hüseyin Baş’la görüşmesi hakkında Kılıçdaroğlu ile istişare etti”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın Millet İttifakı’nda yer alma talebinin 14 Kasım’da Altılı Masa’da değerlendirileceğini söyledi. Zorlu, “Genel başkanımız büyük bir şeffaflık, hassasiyet içinde bu süreci yönetiyor. Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi, bu konuda hem bilgi verdi, hem istişare ettiler şu ana kadar bir problem yok” dedi. 

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, partisinin başkanlık divanı toplantısının ardından açıklama yaptı. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, Millet İttifakı’nda yer alma çağrısı üzerine Zorlu, “mutluluk duyacağı” açıklamasını yapmış ve Akşener, Hüseyin Baş’ı ziyaret etmişti. Ziyaretin ardından Akşener, Baş’ın görüşlerini Altılı Masa’ya taşıyacağının sözünü verirken, Baş, ittifaka katılımın olumsuz sonuçlanmasının “toplumu üzeceğini” söylemişti. Zorlu, Akşener’in “2023 seçimlerini varoluşsal şekilde değerlendirdiğini” belirterek, şöyle konuştu: 

Sayın genel başkanımız, Kemal Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi, bu konuda hem bilgi verdi hem istişare ettiler. Şu ana kadar bir problem yok. 14 Kasım’da Altılı Masa toplantısında bu konu gündeme gelecek. Sayın genel başkanımız, diğer liderin, burada yer alma arzusunun, bunu Altılı Masa ve milletimiz için ne anlama geldiği yönündeki kanaat ve düşüncelerini aktaracak. Oradan çıkacak sonuçla birlikte, liderler hep birlikte karar verecek. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, genel başkanımız büyük bir şeffaflık, hassasiyet ve özen içerisinde bu süreci yürütüyor.

Mahir Ünal’a tepki: “Özür dilemek erdemdir”

Akşener, 26 Ekim’de grup toplantısında AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” sözlerine tepki göstermişti. Akşener, “Tarihi, fesli meczuplardan öğrenmiş, bir sözde entelektüelin, hezeyan dolu şu analizine bakar mısınız? İşte size, “Keşke Yunan kazansaydı” diyen ucube bir zihniyetin, Kahramanmaraş şubesi. Türkçe düşünemiyor musun? O senin, kapasite problemin” demişti. 

Tepkilerin ardından Ünal, “Türkiye Yüzyılı” ve TOGG’un banttan çıkışı gündemleri arasında açıklama yapmayı doğru bulmadığını belirterek, “Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun açık hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum” demişti. Ünal’ın açıklamaları hakkında Zorlu, şunları söyledi: 

Özür dilemek erdemdir. Burada lafı eğip bükmeye gerek yok, Sayın Ünal’ın sözleri çok açıktır, millet vicdanında kabul görmemiştir. Sadece İYİ Parti değil, Türkiye’nin makul çoğunluğu bu çıkışa onay vermemiştir. Sayın genel başkanımız milletimizin bu sesini ortaya koyma kararlılığını göstermiştir.

“Cumhuriyeti korumak TRT’nin yayın ilkesidir”

Zorlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı “Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden” sözleriyle kutlayan TRT spikeri Deniz Demir’in işine son verilmesi hakkında ise şunları söyledi: 

Bu ifadelerden kim, neden rahatsız oluyor. Bu arkadaşım bu ifadeleri kullanırken bahsettiği husus çok açık ki Türkiye’nin milli devlet olma sürecidir. Birey özgürlüğünün Cumhuriyet’le birlikte bize ihdas edilmesi, bu yolculuğun başlaması konusundaki dönüşümün altının çizilmesidir. Her fırsatta birlik, beraberlik çağrısı veren çevrelerin, konu buraya gelince ülkeyi nasıl kutuplaştırdıklarını görünce bu açık tutarsızlığı milletimizle paylaşmak istiyoruz.

TRT’nin “Cumhuriyeti korumak” ve “Devletin bir kişi veya zümre tarafından yönetilmesini güden rejim ve ideolojilerin propagandasına yer vermemek” şeklindeki yayın ilkelerini hatırlatan Zorlu, “Lütfen bu ilkeyi ayakta tutmak için, insanımızı kutuplaştıran tartışma konularında gerekli açıklamayı yapınız” diye konuştu.

İYİ Parti’de kongre hazırlıkları

Zorlu, kongre hazırlıklarının başladığını, il ve ilçe kongrelerini 29 Ocak 2023’e kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi. 615 bin üyelerinin olduğunu ve seçimlere kadar bir milyon üyeye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Zorlu, sloganı Ziya Gökalp’in “Kadın yükselmezse alçalır vatan” dizesi olan kadın çalıştayları başlatma kararı aldıklarını ve 17 Şubat 1923’teki İzmir İktisat Kongresi’nin 100. yılında, İzmir’de, Başkanlık Divanı üyelerinin ve iktisat alanında uzmanların katılacağı etkinlik yapacaklarını duyurdu

AKP Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” programına gönderme yapan Zorlu, “Aralık ayında Ankara’da, binlerce kadın yurttaşımızın katılımıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milleti’nin geleceğini açan, aydınlık yarınları getirecek olan gerçek vizyonu sayın genel başkanımız, tüm milletimizle paylaşacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.