Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’ya gidiyor – “Türkiye’ye yatırım girmesini sağlayacak kurum ve kuruluşlar ile görüşecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2-4 Kasım tarihleri arasında İngiltere’ye gidecek. Kılıçdaroğlu, İngiltere’de yenilikçi teknoloji fonları başta olmak üzere, Türkiye’ye sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yabancı yatırım girmesini sağlayacak kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler yapacak. Görüşmelerde, Türkiye’nin ekonomik krizden çıkış yoluna dair de vurgular yapılacak. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin ardından 2-4 Kasım tarihlerinde İngiltere’ye gidecek. Kılıçdaroğlu üç günlük programında, teknoloji ve finans çevreleri ile bir araya gelecek. CHP’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, Brexit süreci sonrasında dünyada teknoloji ve finans alanında önemli merkezlerden biri olma özelliğini sürdüren Londra’yı ziyaretin önemli olduğu vurgulanarak, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önde gelen bağımsız yatırımcı ve fon temsilcileriyle bir araya gelecek. Temasları esnasında Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış yoluna dair önemli vurgular yapacak” denildi. 

“Köklü değişime dair bakış açısını paylaşacak”

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye temiz ve üretken yatırım kaynaklarını çekmek, Türkiye’nin büyümesini ve gelirin tabana yayıldığı bir sistemin tesis edilmesi amacıyla görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi. CHP liderinin, Türkiye’de sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yabancı yatırım girişimi sağlayacak söz sahibi kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmelerinde ülkemize gelecek olan nitelikli ve temiz yatırımları muhataplarıyla ve yatırım uzmanlarıyla birlikte değerlendirecek. Bu görüşmelerde ülkemizin potansiyeline uygun, istihdama, teknolojik dönüşüme ve iklim dostu gelişmeye yatırım atmosferini sağlayacak köklü değişime dair bakış açısını paylaşacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.