Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soma’da ormanlık alana Kolin kamulaştırması

Resmi Gazete’de bugün (31 Ekim) yayımlanan cumhurbaşkanı kararlarına göre altı ilde enerji yatırımları için “acele kamulaştırma” yapılacak. Manisa’nın Soma ilçesinde ormanlık alanın içinde bulunan taşınmaz, iktidara yakınlığıyla bilinen ve “beşli çete” olarak anılan şirketlerden Kolin’e ait Termik Santral (TES) elektrik üretim tesisine kurulacak Güneş Enerji Santrali (GES) için kamulaştırılacak.

Kilis, Gaziantep, Tunceli, Manisa, Ankara ve Bayburt’ta da bazı taşınmazlar kamulaştırılacak. Muhalefetin “beşli çete” olarak adlandırdığı şirketlerden biri olan Kolin İnşaat’ın tesisi için Manisa’nın Soma ilçesinde kamulaştırılacak taşınmaz, ormanlık alanın içinde yer alıyor. Kolin’in TES sahasına kuracağı GES’in inşaatı için, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırma yapılacak.

Buna göre, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü’ne ait enerji iletim projeleri kapsamında Kilis-Polateli, Gaziantep-Şahinbey ve Tunceli-Pülümür’deki taşınmazlar kamulaştırılacak. 

Ankara-Mamak’ta Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’ne ait patlatma test alanı yakınında bulunan alanlar Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ve Bayburt-Demirözü’ne doğalgaz ulaştırılabilmesi için istasyon yapılması amacıyla bazı taşınmazlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.