Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 12. hafta heyecanı devam ediyor: Beşiktaş ve Fenerbahçe’den 5-2’lik galibiyetler

Spor Toto Süper Lig’de 12. hafta heyecanı devam ediyor. Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçta İstanbulspor’u rahat geçti. Sarı-lacivertliler, deplasmanda rakibini 5-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Öte yandan Şenol Güneş, Beşiktaş’taki ikinci dönemine 3 puanla “Merhaba!” dedi. Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Ümraniyespor’u 5-2 mağlup etmeyi başardı.

Şenol Güneş’ten üç puanlı başlangıç

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, sahasında HangiKredi Ümraniyespor’u konuk etti. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanan mücadelede, Tugay Kaan Numanoğlu düdük çaldı.

Şenol Güneş, Beşiktaş’taki ikinci döneminin ilk maçına Ümraniyespor karşısına çıktı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisi öncesi adeta gövde gösterisi yaptı. Beşiktaş, rakibini Cenk Tosun (5′ pen. ve 62′), Wout Weghorst (33′ ve 78′) ve Tayyip Talha Sanuç’un (48′) golleriyle 5-2 mağlup etti. Ümraniyespor’un gollerini ise Del Valle (45′) ile Avounou (57′) kaydetti. 

Beşiktaş, bu sonucun ardından puanını 22’ye yükseltirken, Ümraniyespor ise 3 puanda kaldı. Beşiktaş, gelecek hafta derbide Galatasaray deplasmanına konuk olacak. Ümraniyespor ise Alanyaspor’u sahasında ağırlayacak. 

Ümraniyespor’a rakip olduğu ilk maçı kazanan Şenol Güneş, Fatih Terim’i (50) geride bırakarak Süper Lig tarihinde en fazla takımı mağlup eden teknik direktör oldu (51).

İç sahadaki üç maçlık galibiyet hasretini Ümraniyespor karşısında sonlandıran Beşiktaş (5-2), bu sezon daha fazla isabetli şut çektiği bir Süper Lig maçı oynamadı (10; Sivasspor ile eşit).

Beşiktaş’ın Şenol Güneş paylaşımı:

Wout Weghorst, ikinci golünün ardından yaptığı gol sevinci:

Fenerbahçe, liderliğini sürdürdü

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta İstanbulspor’a konuk oldu. Karşılaşmada Mustafa Kürşad Filiz düdük çaldı. 

Jorge Jesus’un önderliğinde bu sezon harikalar yaratan Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında oldukça rahat bir galibiyet aldı. Sarı-lacivertliler, rakibini Michy Batshuayi (3), İrfan Can Kahveci ve Enner Valencia’nın attığı goller ile 5-2 mağlup etti. İstanbulspor’un gollerini ise Jetmir Topalli kaydetti. 

Bu sonucun ardından ligde bir maçı eksik olan Fenerbahçe, 11 maç sonunda puanını 26’ya yükselterek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe, gelecek hafta sahasında Sivasspor’u konuk edecek. İstanbulspor ise Giresunspor’a konuk olacak. 

Bu sezon Avrupa’nın beş büyük ligi ve Süper Lig’de en fazla maçta 5+ gol atan takımlar: Fenerbahçe ve Bayern Münih (4)

İstanbulspor’a üç gol atan Michy Batshuayi, Süper Lig tarihinde Björn Vlemincx’in (Ocak 2013’te Gençlerbirliği vs Antalyaspor) ardından hat-trick yapan ikinci Belçikalı oyuncu oldu.

Süper Lig tarihinde bir takımın başında 10+ maça çıkan teknik direktörler arasında en yüksek gol ortalaması yakalayan isim Jorge Jesus (34/11).

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler