Spor Toto Süper Lig’de 12. hafta heyecanı devam ediyor. Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçta İstanbulspor’u rahat geçti. Sarı-lacivertliler, deplasmanda rakibini 5-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Öte yandan Şenol Güneş, Beşiktaş’taki ikinci dönemine 3 puanla “Merhaba!” dedi. Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Ümraniyespor’u 5-2 mağlup etmeyi başardı.
Şenol Güneş’ten üç puanlı başlangıç
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, sahasında HangiKredi Ümraniyespor’u konuk etti. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanan mücadelede, Tugay Kaan Numanoğlu düdük çaldı.
Şenol Güneş, Beşiktaş’taki ikinci döneminin ilk maçına Ümraniyespor karşısına çıktı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisi öncesi adeta gövde gösterisi yaptı. Beşiktaş, rakibini Cenk Tosun (5′ pen. ve 62′), Wout Weghorst (33′ ve 78′) ve Tayyip Talha Sanuç’un (48′) golleriyle 5-2 mağlup etti. Ümraniyespor’un gollerini ise Del Valle (45′) ile Avounou (57′) kaydetti.
Beşiktaş, bu sonucun ardından puanını 22’ye yükseltirken, Ümraniyespor ise 3 puanda kaldı. Beşiktaş, gelecek hafta derbide Galatasaray deplasmanına konuk olacak. Ümraniyespor ise Alanyaspor’u sahasında ağırlayacak.
Ümraniyespor’a rakip olduğu ilk maçı kazanan Şenol Güneş, Fatih Terim’i (50) geride bırakarak Süper Lig tarihinde en fazla takımı mağlup eden teknik direktör oldu (51).
51 – Ümraniyespor'a rakip olduğu ilk maçı kazanan Şenol Güneş, Fatih Terim'i (50) geride bırakarak Süper Lig tarihinde en fazla takımı mağlup eden teknik direktör oldu (51). Usta. pic.twitter.com/iBrHmhoJMd
— OptaCan (@OptaCan) October 30, 2022
İç sahadaki üç maçlık galibiyet hasretini Ümraniyespor karşısında sonlandıran Beşiktaş (5-2), bu sezon daha fazla isabetli şut çektiği bir Süper Lig maçı oynamadı (10; Sivasspor ile eşit).
10 – İç sahadaki üç maçlık galibiyet hasretini Ümraniyespor karşısında sonlandıran Beşiktaş (5-2), bu sezon daha fazla isabetli şut çektiği bir Süper Lig maçı oynamadı (10; Sivasspor ile eşit). Coşku. pic.twitter.com/XiyBpPqmhI
— OptaCan (@OptaCan) October 30, 2022
Beşiktaş’ın Şenol Güneş paylaşımı:
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Wout Weghorst, ikinci golünün ardından yaptığı gol sevinci:
Fenerbahçe, liderliğini sürdürdü
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta İstanbulspor’a konuk oldu. Karşılaşmada Mustafa Kürşad Filiz düdük çaldı.
Jorge Jesus’un önderliğinde bu sezon harikalar yaratan Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında oldukça rahat bir galibiyet aldı. Sarı-lacivertliler, rakibini Michy Batshuayi (3), İrfan Can Kahveci ve Enner Valencia’nın attığı goller ile 5-2 mağlup etti. İstanbulspor’un gollerini ise Jetmir Topalli kaydetti.
Bu sonucun ardından ligde bir maçı eksik olan Fenerbahçe, 11 maç sonunda puanını 26’ya yükselterek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe, gelecek hafta sahasında Sivasspor’u konuk edecek. İstanbulspor ise Giresunspor’a konuk olacak.
Bu sezon Avrupa’nın beş büyük ligi ve Süper Lig’de en fazla maçta 5+ gol atan takımlar: Fenerbahçe ve Bayern Münih (4)
4 – Bu sezon Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de en fazla maçta 5+ gol atan takımlar:@Fenerbahce
— OptaCan (@OptaCan) October 30, 2022
Bayern Münih
Silindir. pic.twitter.com/QG6TKceKfF
İstanbulspor’a üç gol atan Michy Batshuayi, Süper Lig tarihinde Björn Vlemincx’in (Ocak 2013’te Gençlerbirliği vs Antalyaspor) ardından hat-trick yapan ikinci Belçikalı oyuncu oldu.
Süper Lig tarihinde bir takımın başında 10+ maça çıkan teknik direktörler arasında en yüksek gol ortalaması yakalayan isim Jorge Jesus (34/11).
3.1 – Süper Lig tarihinde bir takımın başında 10+ maça çıkan teknik direktörler arasında en yüksek gol ortalaması yakalayan isim Jorge Jesus (34/11). Şah. pic.twitter.com/UKPN01DO4v
— OptaCan (@OptaCan) October 30, 2022
Yazan: Kubilayhan Kavrazlı
Editör: Doğa Üründül