Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (158): Spor Toto Süper Lig’de 12. haftanın “en”leri | Beşiktaş ve Fenerbahçe’den 5 gollü galibiyetler – Galatasaray deplasmanda rahat kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 2022/2023 sezonunda 12. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Lider Fenerbahçe, İstanbulspor deplasmanında 5-2 kazanarak serisini sürdürdü. Beşiktaş ise yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde çıktığı ilk maçta Hangikredi Ümraniyespor’u 5-2 mağlup etti. Galatasaray, VAVACARS Fatih Karagümrük deplasmanında 2-0 kazandı. Trabzonspor ise haftayı bay geçti.

1) Haftanın en keyifli karşılaşmaları: Beşiktaş 5-2 Hangikredi Ümraniyespor, İstanbulspor 2-5 Fenerbahçe

Beşiktaş, Valerien Ismael’in ayrılığının ardından deneyimli teknik direktör Şenol Güneş ile üç yıl aradan sonra tekrar anlaştı. Siyah-beyazlıların Hangikredi Ümraniyespor’u konuk ettiği 12. hafta karşılaşmasında ikinci döneminde ilk kez sahaya çıkan Şenol Güneş, takımının aldığı 5 gollü galibiyetle tribünlere seyir zevki yüksek bir karşılaşma izletti. Henüz 5. dakikada Cenk Tosun’un penaltıdan kaydettiği golle 1-0 öne geçen Beşiktaş, 33. dakikada Wout Weghorst’un golüyle farkı ikiye çıkardı. 2-0’dan sonra daha atak bir futbol sergileyen konuk ekip Hangikredi Ümraniyespor, 45. dakikada Yonathan Del Valle’nin attığı golle soyunma odasına 2-1’lik skorla umutlu girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, 48. dakikada Tayyip Talha Sanuç’un kaydettiği golle farkı yeniden ikiye çıkardı. Konuk ekip 57. dakikada Durel Avounou’nun golüyle skoru 3-2’ye getirip ümitlense de 62. dakikada Cenk Tosun ve 78. dakikada Wout Weghorst’un golleriyle Beşiktaş karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz

Haftanın seyir zevki açısından öne çıkan bir diğer karşılaşmasında ise lider Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Fatih Tekke ile ilk karşılaşmasına çıkan İstanbulspor’u deplasmanda 5-2’lik skorla mağlup ederek liderliğini sürdürdü. 18. dakikada Michy Batshuayi’nin penaltıdan kaydettiği golle öne geçen sarı-lacivertliler, 36. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golüyle skoru 2-0’a getirerek soyunma odasına gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi İstanbulspor, 48. dakikada Jetmir Topalli’nin kaydettiği golle farkı bire indirdi. Ancak yanıt vermekte gecikmeyen Fenerbahçe, 49. dakikada Michy Batshuayi’nin golüyle farkı tekrar ikiye çıkardı. İstanbulspor 67. dakikada Jetmir Topalli’nin golüyle skoru 3-2’ye getirse de, 86. dakikada Enner Valencia ve 88. dakikada Mitchy Batshuayi’nin golleriyle Fenerbahçe, 5-2’lik skorla sahadan galip ayrılan taraf oldu. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Furkan Bayır-Corendon Alanyaspor

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında alışık olduğumuz üzere çok fazla genç oyuncu süre bulamasa da Corendon Alanyaspor’un 22 yaşındaki genç stoperi Furkan Bayır, takımının Gaziantep FK’ya karşı aldığı 2-0’lık galibiyette yıldız gibi parladı. Karşılaşmada 6 uzaklaştırma, 1 pas arası yapan ve 1 top kapan Furkan Bayır girdiği 8 ikili mücadelenin de 4’ünü kazanarak, takımının gol yemeden galibiyete gitmesinde önemli rol oynadı. 

3) Haftanın teknik direktör hamlesi: Miguel Cardoso-Çağdaş Atan

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasının fark yaratan en büyük teknik direktör hamlesi, kuşkusuz Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan’ın yaptığı Miguel Cardoso hamlesi idi. Genç teknik adam, evinde ağırladığı Adana Demirspor karşısında 1-0 gerideyken 58. dakikada Miguel Cardoso’yu Olivier Kemen’in yerine oyuna dahil etti. Ardından konuk ekip 65. dakikada Henry Onyekuru’nun golüyle farkı ikiye çıkarsa da Miguel Cardoso 67. dakikada Mario Gavranovic’e yaptığı asist ve 82. dakikada kaydettiği golle takımına 1 puanı getiren isim oldu. 

4) Haftanın sürprizi: Demir Grup Sivasspor 0-2 Fraport TAV Antalyaspor 

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında çok fazla sürpriz yaşanmadı. Sürpriz diyebileceğimiz tek skor ise haftaya formda bir giriş yapan Demir Grup Sivasspor’un, konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyet oldu. Ligimizi Avrupa’da temsil eden ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde hafta içinde aldığı 3-0’lık Cluj galibiyetiyle gruptan çıkmayı garantileyen Demir Grup Sivasspor, son oynadığı 5 resmi maçın 4’ünden galip ayrılmıştı. Fraport TAV Antalyaspor ise geçen hafta 6 maçlık galibiyet hasretini sona erdirmiş olsa da sezon başındaki formundan oldukça uzak gözüküyordu. Ancak konuk ekip 18. dakikada Erdoğan Yeşilyurt’un kendi kalesine ve 25. dakikada Haji Wright’ın golleriyle yakaladığı 2-0’lık üstünlüğü karşılaşmanın sonuna kadar korumayı başardı ve 3 puanı alan taraf oldu.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

5) Haftanın Kare Ası: Emre Taşdemir – Cenk Tosun – Michy Batshuayi – Taylan Antalyalı

Galatasaray’ın 27 yaşındaki sol beki Emre Taşdemir, bu sezon sarı kırmızılı formayla çıktığı ilk karşılaşmada kaydettiği gol ve ikinci golde de asist sayılmasa da yaptığı büyük katkı ile Haftanın Kare Ası’nda yer aldı.

Şenol Güneş’in takımın başına geçmesiyle ilk 11’deki yerini alan Beşiktaş’ın tecrübeli golcüsü Cenk Tosun, Hangikredi Ümraniyespor karşısında kaydettiği 2 gol ve 1 asist ile haftaya damgasını vurdu.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında İstanbulspor karşısında kaydettiği 3 gol ve 1 asist ile yıldızlaşan Michy Batshuayi, Fenerbahçe’nin 5-2’lik galibiyetinde kuşkusuz en büyük pay sahibiydi.

MKE Ankaragücü’nün sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Taylan Antalyalı, takımının Atakaş Hatayspor karşısında aldığı 4-1’lik galibiyette kaydettiği 1 gol ve 1 asist ile haftaya damgasını vuran isimler arasında yer aldı.

12. haftada oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

12. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.