Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (1 Kasım 2022): Kılıçdaroğlu’ndan metamfetamin açıklaması | Muhalefetin adaylık krizi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) grup toplantıları düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam bir video yayımlayarak sokaklarda giderek yaygınlaştığını belirttiği uyuşturucuya karşı yurttaşları uyardı, iktidarı eleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Uluslararası bir istihbarat oyununa düşmektedir” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” sözleri nedeniyle tepki gösterdiği Mahir Ünal, AKP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti. Mahir Ünal’ın istifasının ardından AKP Grup Başkanvekilliği görevine Özlem Zengin atandı.

Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuklu iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala, tutukluluğunun beşinci yılında bir açıklama yaptı. Silivri Cezaevi’nden bir metin yollayan Kavala, hukuksuzluğa maruz kalanın sadece kendisi olmadığını söyledi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, konuğumuz Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.