Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (1 Kasım 2022) – Dr. Berk Esen yorumladı: Kılıçdaroğlu mu, İmamoğlu mu?

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu siyasetbilimci Dr. Berk Esen.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Derin Yoksulluk Ağı kurucusu ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Sorumlusu Hacer Foggo ile birlikte bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Bugün size sarayın kara para ile bu zehri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu” dediği bir video yayınladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’dan paylaştığı videoda, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, polisine, jandarmasına, askerine ‘uyuşturucu parası ile cari açığı kapatıyorlar’ iftirasını atması elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşına yakışmıyor, bırakın genel başkan olmasını. Hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Tazminat davası açıyoruz, hem şahsımız hem de kurullarımız. Eğer bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen namertsin diyoruz” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, görevinden istifa etti. Ünal, sosyal medya hesabından, “Grup Başkanvekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim” açıklamasında bulundu. Mahir Ünal’ın istifasının ardından AKP Grup Başkanvekilliği görevine Özlem Zengin atandı.

Altılı Masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin tartışma devam ediyor. Altı muhalif lider 14 Kasım’da yeniden bir araya gelecek. Altılı Masa’nın adayı kim olacak, kimin şansı daha yüksek? Muhalefet seçime doğru nasıl bir performans sergiliyor? Gündem’de siyasetbilimci Dr. Berk Esen yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.