Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu polis intiharlarına dikkat çekti: “Soylu, polislerimizi sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, metamfetamin polemiğiyle ilgili “İspatla” sözlerine yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AK Partili kardeşlerim duysun” diyerek, Türkiye’deki uyuşturucu baronlarını ve bunların arasında yaşanan silahlı çatışmaları sıraladı. Uyuşturucu paralarının Türkiye’ye gelebilmesi için özel kanun çıkarıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu “Türkiye Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Pisliğe battık, devlet çürümeye başladı” dedi. Soylu’ya seslenen Kılıçdaroğlu, “Fotoroman için yeni fotoğraf fırsatları çıktı ama polislerimizi de sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın. O polisler benim canımdır. Onları intihara sürükleyen bir düzen inşa etti bunlar, Allah kahretsin bu düzeni” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, dün (31 Ekim) sosyal medya hesabından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “uyuşturucu ticareti üzerinden kara para aklama” suçlaması yapmıştı. Bakan Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü ise Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı ve Kılıçdaroğlu’nu “iftira” atmakla suçladı. Son dönemlerde gündeme gelen polis intiharlarını metamfetamin polemiğiyle ilişkilendiren Kılıçdaroğlu, Soylu’ya şöyle seslendi:

“Siz uyuşturucu baronlarına, getirin kaynağını sormayacağım diye kanun çıkarttınız. Nereden olursa olsun getirin. Uyuşturucu mu? Getirin. Para mı? Getirin. Yargı teminatı veriliyorsa ben de gelirim diyor. Türkiye şu anda Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Pisliğe battık, devlet çürümeye başladı. Kirli paralar, kirli insanları şehirlerimize getirdi. Fotoroman için yeni fotoğraf fırsatları çıktı ama polislerimizi de sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın o polisler benim canımdır. O polisler görev yaptıkları sürece benim başımın üstünde yerleri vardır. Onların bütün sorunlarını biliyorum. Polis kardeşlerimizin bütün sorunlarını çözeceğim. Onları intihara sürükleyen bir düzen inşa etti bunlar, Allah kahretsin bu düzeni.”

“İspatla’ demiş fotoroman… Hay hay ispatlayayım”

Kılıçdaroğlu, Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından partisinin TBMM grup toplantısında “Bu uyuşturucu paraları Türkiye’ye gelsin diye özel kanun çıkarttılar, biz bunlara itiraz ettik. Uyuşturucu parasını davet edersen, uyuşturucu baronunu da davet ediyorsun demektir. Davetiye çıkarttılar, baronlar İstanbul’da fink atıyor. ‘İspatla’ demiş fotoroman… Hay hay ispatlayayım. Son birkaç ayda olan olayları hatırlayalım hep beraber…” diye konuştu. CHP lideri, son dönemde Türkiye’de yakalanan mafya liderleri ve uyuşturucu baronlarına ilişkin olayları şöyle sıraladı:

“Sırbistan’da kırmızı bültenle aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri Vukotiç İstanbul’da öldürüldü. Bunun İstanbul’da ne işi vardı? Çünkü İstanbul’u kendisinin yaşayabileceği, korunduğu bir mekan olarak görüyor. ‘Sırtımı siyasilere dayadım, kimse bana bir şey yapmaz’ diyor. 

Azerbaycanlı mafya lideri Elnur Qasımov Ataşehir’de öldürüldü. 

İstanbul’un ortasında AVM’liler Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar, bütün Türkiye seyretti. Gürcüler, İranlılar oturdular. Mafya savaşları başladı. Nerede başladı? AVM’lerde başladı. 

Antalya’da bir başka mafya lideri Lotu Quli  öldürülmüştü. 

Afgan baronlar zaten İstanbul’da uyuşturucunun koçbaşılığını yapıyorlar. En büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkartıp bıraktılar.”

Kılıçdaroğlu sözlerine “Bana diyorlar ki ispat et. Bunları görmüyor musunuz? Devleti yönetemiyorlar. Sırtını mafyaya, uyuşturucu baronlarına dayarsan zaten bunu göremezsin. Bana dönüp diyorsun ki ‘ispatla’. İşte ispatladım. Ne yapacaksın? Onurun varsa istifa edersin. O değil sadece, sarayın da bırakması lazım” diyerek devam etti. 

“Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Türkiye Uyuşturucu Raporu’nu gösteren Kılıçdaroğlu, Bakan Soylu’ya şöyle seslendi:

“Boy boy suçlularla poz veren birisi var biliyorsunuz. Sen poz vermeyi bırak, bu raporda ne var ne yok onu oku. Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü. 10 yaşındaki bir çocuğun uyuşturucu kullanması nedir? Allah belanızı versin denir. Bir ülke kendi evlatlarına bunu nasıl yapar? Bunu gündeme getiriyorum koro halinde saldırıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Ya sizin feriştahınız gelse bu evlatların hakkını hukukunu korumak benim boynumun borcudur.

“Çare temiz parayı yepyeni yatırımlarla acilen ülkemize getirmektir”

Kılıçdaroğlu, Bağcılar’da uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Ali S.’nin annesini öldürdüğü olayı hatırlatarak, annelerin feryatlarının arşı aştığını ve kimsenin duymadığını söyledi. CHP lideri, “Ben duyuyorum o seslerin tamamını. Biz duyuyoruz o seslerin tamamını. Duyduğumuz için bunu bugün Türkiye’nin gündemine getirdik. Çare temiz parayı yepyeni yatırımlarla  acilen ülkemize getirmektir. Uyuşturucu baronlarının paralarını değil, kara paralar, kirli paralar, haram paralar, günahkâr paralar değil. Tertemiz paraları kendi ülkemize getirmektir. Biz krizi temiz paralarla çözeceğiz” diye konuştu. 

“CHP mücadele partisidir”

Uyuşturucu sorununu çözeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Tepeden tırnağa uyuşturucu belasını ülkemizden söküp atacağız. Sadece hırsızlardan, yolsuzlardan ve zorbalardan değil aynı zamanda mafyadan, çetelerden, kara para ve uyuşturucu baronlarından da bu ülkeyi kurtaracağız. CHP, bir mücadele partisidir” dedi. 

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video mesaj: “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.