Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor: Serra Yılmaz’a onur ödülü

“Eşitiz” temasıyla kadın-erkek eşitliğini mercek altına alan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, bu yıl 18-24 Kasım tarihleri arasında 12. defa düzenlenecek.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, bu yıl 12. kez adalet konulu filmlerle seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. 17 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek açılış töreninde takdim edilmesi planlanan onur ödüllerinin sahipleri dünkü (31 Ekim) basın toplantısında açıklandı.

“Sinema Onur Ödülü” oyuncu Serra Yılmaz’a, “Akademik Onur Ödülü” avukat Nazan Moroğlu’na, “Sinemaya Katkı Ödülü” de eleştirmen Sevin Okyay ve kurgucu Mevlüt Koçak’a verilecek.

Festivalin açılışı Şilili yönetmen Patricio Guzman’ın “Hayali Ülkem” belgeseli ile yaparken Emin Alper’e Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü getiren “Kurak Günler”in de İstanbul prömiyeri yapılacak.

“Eşitiz” temasını benimseyen festival, bu sene kadın hakları ve toplumsal cinsiyet gibi konulara odaklanacak. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, akademisyenlerin de katılımıyla filmleri kadın-erkek eşitliği üzerinden inceleyeceklerini söyledi.

Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve AKM Yeşilçam Sineması olmak üzere toplam üç sinemaya ve iki yakaya ayrılan festivalin akademik programı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenecek.

Festival yönetiminin bu yıl bir de sürprizi var. “Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması” bölümü ilk kez izleyicinin beğenisine sunulacak.

Festivaldeki diğer bölümler ise şöyle;

  • Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması
  • Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması
  • Adalet Terazisi

Ayrıntılı bilgiye, festivalin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.