Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (159): Avrupa’nın büyük liglerinde 2022/2023 sezonu devam ediyor | Liverpool’un çöküşü, De Gea’nın harika performansı, Cadiz’in Atletico Madrid galibiyeti ve diğerleri

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’da 2022/2023 sezonu devam ediyor. Söz konusu liglerde bu hafta birbirinden heyecanlı maçlar oynandı. Merakla beklenen karşılaşmada Manchester United, West Ham United’ı Marcus Rashford’ın golüyle mağlup ederken, Liverpool ise sahasında Leeds United’a 2-1 yenilerek hayal kırıklığı yarattı. İspanya LaLiga’da Atletico Madrid, Cadiz deplasmanından 90+9. dakikada yediği golle mağlup ayrıldı. 

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Cadiz 3-2 Atletico Madrid / Atletico, son saniyede yıkıldı

İspanya La Liga’nın 12. haftasında Atletico Madrid, Cadiz deplasmanına konuk oldu. Küme düşme hattında yer alan ev sahibi ekip, güçlü rakibi karşısında mucizevi bir galibiyete imza attı. 

1. dakikada Theo Bongonda’nın golüyle öne geçen Cadiz, 81. dakikada Alex Fernandez’in golüyle aradaki farkı ikiye çıkardı. 60. dakikada Correa’nın yerine oyuna dahil olan Joao Felix ise maçın gidişatını tamamen değiştirdi. Yıldız futbolcu, 85. ve 89. dakikalarda sahneye çıkarak skorda dengeyi sağladı.

Atletico Madrid, uzatma dakikalarında galibiyet golü için tüm riskleri almışken Cadiz, 90+9. dakikada Ruben Sabrino’nun golü ile galibiyete uzanan ekip oldu. 

Diego Simeone’nin Atletico Madrid’i, bir maçı fazla olmasına karşın lider Real Madrid’in 8 puan gerisine düştü. Cadiz ise puanını 10’a yükseltti.  

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın sürprizi: Liverpool 1-2 Leeds United

İngiltere Premier Lig’de oldukça kötü günler geçiren Liverpool, sahasında Leeds United ile kozlarını paylaştı. 

Anfield Road’ın ev sahipliği yaptığı maçta Leeds United, 4. dakikada Rodrigo’nun attığı golle öne geçti. Liverpool, 14. dakikada Muhammed Salah’ın golüyle durumu 1-1 yaptı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Liverpool, ikinci yarıda baskısını artırdı fakat istediği golü bir türlü bulamadı. Leeds United, üst üste ataklardan sonuç alamayan rakibi karşısında Crysencio Summerville’in 89. dakikada kaydettiği golle mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Leeds United, Liverpool’u Nisan 2001’den bu yana ilk kez mağlup etti. 

Virgil Van Dijk, 70 maç sonra ilk kez Anfield’da lig maçı kaybetti.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

3) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Nicolo Fagioli (Juventus)

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Juventus, tüm odağını Serie A’ya çevirdi. Ancak Torino temsilcisinde sakat futbolcuların çokluğu, Massimiliano Allegri’nin kadro kurmasını engelliyor. Yaşanan sıkıntılar sebebiyle genç futbolculara şans vermeye başlayan Allegri, Lecce deplasmanında Nicolo Fagioli’yi sahaya sürdü. 21 yaşındaki orta saha futbolcusu, 73. dakikada kaydettiği golle takımına galibiyeti getiren isim oldu. 

4) Haftanın takımı: Manchester United

Premier Lig’in 14. haftasının kapanış maçında Manchester United, sahasında West Ham United’ı konuk etti. Tartışmaların odağındaki süper yıldız Cristiano Ronaldo, Old Trafford’da maça ilk 11’de başladı.

Kırmızı Şeytanlar, 24 yaşındaki yıldızı Rashford’ın 38. dakikada kaydettiği golle mücadeleyi kazandı. Rashford, altyapısından yetiştiği Manchester United’daki 100. golüne imza attı. Öte yandan Manchester United’ın kalecisi David De Gea, uzun yıllar unutulmayacak bir performansa imza attı. İspanyol kaleci, yaptığı 5 kurtarışla takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Puanını 23’e çıkaran Manchester United 5. sıraya yükseldi. West Ham United ise 14 puanda kaldı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

5) Haftanın Kare Ası: Neymar – Aleksey Miranchuk – Kevin De Bruyne – Jude Bellingham

Avrupa’da 2022-2023 sezonunun 13. haftalarında öne çıkan performanslar; Neymar, Aleksey Miranchuk, Kevin De Bruyne ve Jude Bellingham’a aitti. 

Neymar, haftaya damga vuran isimler arasındaydı. PSG’nin Troyes’u 4-3 yendiği karşılaşmada 1 gol atıp, 1 asist yapan Brezilyalı yıldız, maç boyunca taraftarları futbola doyurdu. 

Milan, Torino deplasmanında 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında yara aldı. Torino’ya galibiyeti getiren isim ise Aleksey Miranchuk oldu. Ukraynalı yıldız futbolcu, bu sezonki ikinci golünü kaydetti. 

Manchester City, Leicester City’yi deplasmanda 1-0 mağlup ederek zirve yürüyüşünü sürdürdü. Konuk ekibe galibiyeti getiren golü, Kevin De Bruyne kaydetti. Belçikalı yıldız, Erling Haaland’ın forma giymediği maçta frikikten nefis bir gole imza attı. 

Jude Bellingham, Borussia Dortmund’un Frankfurt’u 2-1 yendiği karşılaşmada takımına galibiyeti getiren golü attı. 19 yaşındaki İngiliz yıldız, bu sezon 9. kez gol sevinci yaşadı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.