Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (2 Kasım 2022): Başörtüsü teklifi Meclis’te | Kılıçdaroğlu Londra’da

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, başörtüsü konusunda anayasa değişikliği için Meclis’te Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti ve Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti. Kılıçdaroğlu, Londra’da dört farklı kuruluş ile görüşecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AKP ve İYİ Parti grup toplantıları düzenlendi.

Öğretmenlik Meslek Yasası ve kariyer basamakları sınavına karşı tepki gösteren 14 farklı eğitim sendikasına üye on binlerce öğretmen bugün (2 Kasım) iş bıraktı.

İsrail’de halk dün (1 Kasım) dört yıl içinde beşinci kez sandık başına gitti. Genel seçimleri, sandık çıkış anketlerine göre, eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu önde götürüyor.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Ankara muhabiri Senem Büyüktanır ile AKP’nin anayasa değişikliği konusunda siyasi partilere yaptığı ziyaretleri, anayasa hukukçusu Doç Dr. Olgun Akbulut ile Meclis’e gelen başörtüsü teklifini, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile Kılıçdaroğlu’nun Londra temaslarını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.