Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Katar’da Dünya Kupası hazırlıkları sürüyor: Ülkenin pek çok yerine Hz. Muhammed’in hadisleri asıldı

Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’na 19 gün kaldı. Katar yönetimi, dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilere İslam dinini tanıtmak için, ülkenin turistik ve ticari merkezlerinde bulunan panolara Hz. Muhammed’in merhamet ve hayırseverlik hakkındaki sözleri ve bu hadislerin İngilizce çevirilerini astırdı.

Katar, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan ilk Arap ülkesi. Körfez ülkesinin tüm turistik ve ticari merkezlerindeki panolara Hz. Muhammed’in sözleri ve İngilizce çevirileri asıldı. Panolarda şu hadisler yer alıyor:

  • Her iyilik bir sadakadır.
  • Yarım hurma bile olsa kendinizi (sadakayla) ateşten koruyun, o da yoksa güzel bir söz söyleyin.
  • Merhamet etmeyene merhamet edilmez.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, bu uygulamayı “Katar, İslam dinini tanıtmak için bilinçli yollar buluyor” diyerek övdü.

Katar’daki FIFA Dünya Kupası 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek.

Kaynak: About Islam

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.