Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden’dan ara seçimler öncesi uyarı: “Seçim sonuçlarını kabul etmeyenler ülkeyi kaosa sürükler”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 8 Kasım’da düzenlenecek ara seçimler öncesi seçim güvenliğine dair konuştu. Başkent Vaşington’daki Demokrat Parti etkinliğinde söz alan Biden, seçim sonuçlarını reddedenlerin ülkeyi kaosa sürükleyeceği uyarısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti’nin başkent Vaşington’da düzenlenen etkinliğinde konuştu. 8 Kasım’da düzenlenecek ara seçimlerde yenilgi kabul etmeyen adayların ülkeyi kaosa sürükleyebileceğini vurgulayan Biden, Amerikalılar’ı siyasi şiddete karşı birlik olmaya çağırdı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve destekçilerinin komplo teorileri ürettiğini belirten Biden, 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınını hatırlatarak şunları söyledi:

“Amerikan demokrasisi saldırı altında. Yenilgiye uğramış eski başkan, seçimlerin sonuçlarını kabul etmeyi reddetti. İnsanların iradesini ve kaybettiği gerçeğini reddetti, görevini de kötüye kullandı.”

Biden, konuşması boyunca Trump’ın adını telaffuz etmedi ve kendisinden “yenilgiye uğramış eski başkan” olarak söz etti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin eşi Paul Pelosi’ye geçen hafta yapılan saldırıyı da hatırlatan Biden, Trump’ın 2020 seçimlerinin hileli olduğuna dair yalanlarının bu tarz saldırıların arkasındaki itici güç olduğunu belirtti.

Öte yandan Biden, herkesi 8 Kasım’daki ara seçimlerde oy vermeye davet etti.

Cumhuriyetçiler ise Biden’ın bu açıklamalarını tepkiyle karşıladı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.