Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, konvoyuna açılan ateş sonucunda bacağından vurularak yaralandı. Pakistan polisi henüz saldırıda doğrudan Han’ın hedef alındığını belirtmese de eski başbakanın danışmalarından biri, “Bu bir suikast girişimiydi” dedi.

İzleyin: Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a suikast

Haber kanallarının belirttiğine göre İmran Han, ülke genelinde erken seçim talebinde bulunarak İslamabad’da bir protesto yürüyüşüne liderlik ettiği sırada bacağından vurularak yaralandı. Lahor’da hastaneye kaldırılan Han’ın hayati tehlikesi bulunmuyor.

İmran Han’ın saldırıdan sonraki ilk görüntüleri de sosyal medyaya düştü.

İlk gelen bilgilere göre saldırıda dört kişi yaralandı, yaralılardan biri de protestoya katılan senatör Faisal Javed Khan. Senatör Javed, hastanede tedavi olurken Geo TV’ye verdiği demeçte, “Saldırıda birkaç meslektaşımız yaralandı. Birinin de öldüğü haberini aldık” dedi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, saldırıyı kınadı ve İçişleri Bakanlığı’na kapsamlı bir soruşturma başlatılması emri verdi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.