Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir sahada

Temsilcilerimiz bugün (3 Kasım) Avrupa arenasında boy gösterecek. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu maçında Dinamo Kiev deplasmanına konuk olacak. Trabzonspor ise H Grubu’nun altıncı haftasında Ferencvaros’u konuk edecek. UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden Sivasspor ile Başakşehir de altıncı hafta maçlarına bu akşam çıkacak. Sivasspor Slavia Prag’a konuk olurken Başakşehir, sahasında Hearts ile kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe’de hedef grup liderliği

Jorge Jesus yönetiminde harikalar yaratan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu altıncı maçında Dinamo Kiev ile kozlarını paylaşacak. Polonya’nın Krakow kentindeki Cracovia Stadı’nda oynanacak ve TSİ 23.00’te başlayacak karşılaşmada, Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan Duje Strukan düdük çalacak.

Son maçlar öncesinde 11 puanla Fransa’nın Rennes takımının +1 averaj önünde liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, Dinamo Kiev karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıkacak. Temsilcimiz, Ukrayna takımlarına Avrupa kupalarında rakip olduğu son dört maçın ikisini kazanmayı başardı. Fenerbahçe, Avrupa kupası deplasmanlarındaki son beş maçını da kaybetmedi.

Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Mert Hakan Yandaş, Diego Rossi, Gustavo Henrique, Luan Peres ve İrfan Can Eğribayat, bu karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Trabzonspor, tur için sahada

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu altıncı maçında Macaristan temsilcisi Ferencvaros’u konuk edecek. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanacak ve 20.45’te başlayacak karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Harm Osmers yönetecek.

Ferencvaros’un 10 puanla lider olduğu grupta 6 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, karşılaşmayı mutlak kazanmak zorunda. Ayrıca temsilcimiz, 7 puanla 2. sırada bulunan ve son maçta sahasında Kızılyıldız’ı konuk edecek Monaco’nun puan kaybetmesini bekleyecek. 

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde dördüncü kez boy gösteriyor. Temsilcimiz, daha önceki üç grubun ikisinde üst tura geçmeyi başarmıştı.

Trabzonspor’da kart cezalısı Maxi Gomez, sakatlıkları bulunan Dorukhan Toköz, Serkan Asan, Bruno Peres ve Edin Visca karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Sivasspor, Slavia Prag deplasmanında

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu altıncı hafta maçında Çekya temsilcisi Slavia Prag’a konuk olacak. Eden Arena’da oynanacak ve TSİ 20.45’te başlayacak karşılaşmada, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Rade Obrenovic düdük çalacak.

Son maçlar öncesinde gruptan çıkmayı garantileyen Sivasspor, Slavia Prag deplasmanından 1 puanla ayrılsa bile grubu lider tamamlamayı başaracak. 

Başakşehir, Hearts ile kozlarını paylaşacak

UEFA Konferans Ligi A Grubu altıncı maçında Başakşehir, İskoçya’nın Hearts takımıyla karşılaşacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak ve 18.30’da başlayacak mücadeleyi, Gürcistan Futbol Federasyonu’ndan Goga Kikacheishvilli yönetecek. 

Grupta son maçlar önceside Başakşehir, aynı puana sahip İtalya temsilcisi Fiorentina’nın averajla önünde lider durumda bulunuyor. Temsilcimiz, Hearts karşısında alacağı her türlü galibiyetle grubu lider olarak tamamlayacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.