Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları heyecanı sona erdi: Son 16 turuna yükselen ekipler belli oldu – Barcelona, Juventus, Ajax yollarına UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları heyecanı, dün (2 Kasım) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Günün öne çıkan maçında Milan, sahasında Salzburg’u 4-0 mağlup etti. Dünkü karşılaşmalar ile birlikte 2022-23 sezonunun grup aşaması sona erdi ve tur atlayan tüm ekipler belli oldu.

Milan’dan sekiz yıl sonra bir ilk

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, gruplardaki heyecan dün (2 Kasım) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Günün öne çıkan maçında Milan, sahasında Salzburg ile kozlarını paylaştı. San Siro Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Mateu Lahoz düdük çaldı.

Stefano Pioli ile sözleşme yenileyen Milan, Avusturya temsilcisi karşısında zorlanmadı. Kırmızı-siyahlı ekip, rakibini 4-0 mağlup etti ve son 16 turuna yükselmeyi başardı. Maçta goller; 14. ve 57. dakikalarda Olivier Giroud, 46. dakikada Krunic ve 90+1. dakikada Messias’dan geldi. RB Salzburg ise 6 puanda kaldı ve 3. sırayı alarak UEFA Avrupa Ligi’nin yolunu tuttu.

Geçen sezon, 2013/2014’ün ardından ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılan Milan, grubunu son sırada tamamlamıştı. Bu sezon tur atlamayı başaran İtalya temsilcisi sekiz yıllık aranın ardından, son 16’ya kalma başarısını gösterdi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Son 16 turuna kalan takımlar netleşti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2022-23 sezonunun grup etabı, dün akşam oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Porto, Bayern Münih, Napoli, Tottenham, Chelsea, Real Madrid, Manchester City ve Benfica grup lideri olarak; Milan, Leipzig  Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Club Brugge, Liverpool, Inter ve Eintracht Frankfurt ise grup ikincisi olarak son 16 turuna yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekimi 7 Kasım 2022 saat 14.00’da İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek. Çift maçlı eleme sistemine göre oynanacak son 16 turunun ilk maçları, 14-15 ve 21-22 Şubat 2023, rövanşları ise 7-8 ve 14-15 Mart 2023 tarihlerinde yapılacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler