Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

WhatsApp “Topluluklar” özelliğini duyurdu: Kullanıcılara ne sunuyor?

Meta, mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın yeni özelliğinin küresel olarak hizmete sunulduğunu duyurdu. WhatsApp gruplarının yanı sıra eklenen bu özellik sayesinde kullanıcılar, pek çok grubu tek çatı altında toplayabilecek. 

Meta, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta bugünden (3 Kasım) itibaren “Gruplar”a ek olarak, kullanıcılara ve grup yöneticilerine daha fazla kontrol imkanı tanıyan “Topluluklar” özelliğinin küresel olarak kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, “Topluluklar” özelliği sayesinde WhatsApp içinde alt grup sohbetlerine de sahip olan büyük topluluklar oluşturulabilecek ve topluluğun tamamına gönderilen duyurular okunabilecek.

WhatsApp, getirdiği bu özellikler ile birlikte, kullanıcıların kendileri için önemli konularda daha büyük oluşumlar altında toplanabilmelerini amaçlıyor.

“Topluluklar” yöneticilere de daha geniş kontrol imkanları sunuyor. Topluluk üyelerine gönderilen duyuru mesajlarını belirlemenin yanı sıra, diğer özellikler şöyle:

  • Yöneticiler “Topluluklar”a dahil edilecek gruplara ve kullanıcılara da karar verme yetkisine sahip olacak,
  • Grup yöneticileri, diğer grup üyelerinin mesajları kaldırabilecek,
  • WhatsApp, 2 GB’a kadar olan dosyaları destekleyecek,
  • Sohbet içi anketler düzenlenebilecek. 

32 kişiye kadar tek dokunuşla sesli arama seçeneğinin getirilmesi gibi özellikleri kullanıma sunan WhatsApp, “Gruplar”ı ve “Topluluklar”ı daha da güçlendirecek yeni özelliklerin yakın dönemde kullanıma sunulacağını da açıkladı.

Sıfırdan bir grup oluşturulabileceği gibi, mevcut gruplar da bu özelliğe eklenebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, Android’de sohbetlerin üst kısmında, iOS’ta ise alt kısımda yer alan yeni “Topluluklar” sekmesi üzerinden özelliğe erişebiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.