Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“100 yıl ve Ötesi: Sınıflı, İmtiyazlı, Kaynaşmamış Bir Toplum” – SAV Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri başlıyor

Sosyal Araştırmalar Vakfı (SAV), Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında bir yıl sürecek etkinliklerini, 99. yılda yapacağı iki oturumlu bir toplantıyla başlatıyor. Üst başlığı “100 yıl ve Ötesi: Sınıflı, İmtiyazlı, Kaynaşmamış Bir Toplum” olarak belirlenen etkinlikler bu yıl boyunca paneller, video konferanslar, atölye çalışmaları ve söyleşiler şeklinde devam edecek.

SAV Basın Bülteni’nde 100. yıl etkinliklerinin amacı şöyle açıklandı: “Devlet, sermaye birikimi, işçi sınıfı, emek rejimleri ve mücadeleler, cumhuriyetin ideolojisi, kültür-sanat ve toplumsal mücadeleler gibi birkaç başlık altında oluşturulan çalışma grupları için öncelik, cumhuriyeti bütün çelişki ve çatışmalarıyla ele almak, resmi tarih anlatıları ve mitlerinin dışından, emek eksenli bir bakışla incelemek.”

5 Kasım 2022 Cumartesi günü İstanbul Karaköy’deki TMMOB Mimarlar Odası’nda yapılacak olan “Miras ve Reddi Miras” başlıklı etkinliğin katılımcıları şöyle:

 Açılış: SAV Yönetim Kurulu Başkanı Gülhan Hoştürk Türkay

  1. Oturum: Bilge Seçkin Çetinkaya, Hakkı Özdal, Ahmet H. Köse, Füsun Üstel, E. Atilla Aytekin.
  2. Oturum: Aysel Ebru Ökten, Reyhan Ünal Çınar, Aydın Çubukçu, Fuat Ercan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.